Svenske Eleda kjøper 100 prosent av aksjene i Gjermundshaug Anlegg og Gjermundshaug Anlegg og Anlegg Øst Entreprenør.

Gjermundshaug Anlegg og Anlegg Øst Entreprenør selges

Har inngått avtale med svensk selskap om oppkjøp.

Publisert Sist oppdatert

Gjermundshaug Gruppen har signert en avtale med det svenske infrastrukturselskapet Eleda om å kjøpe samtlige aksjer i Gjermundshaug Anlegg AS og Anlegg Øst Entreprenør AS.

Innen bransjen grunnarbeid er dette Innlandets to desidert største bedrifter.

- Selskapene har en spennende tid foran seg og vi ser frem til å bli en del av et større konsern med nordiske ambisjoner. Dette vil øke vår konkurransekraft og gjennomføringsevne i et marked som opplever god vekst. Det er ekstra spennende for oss da dette er Eledas første satsing i Norge, skriver Gjermundshaug Gruppen i en nyhetsmelding.

- Med Eleda får vi en offensiv eier på laget som har klare vekstambisjoner og finansiell styrke. Det passer godt Gjermundshaug Gruppens behov når vi skal vokse videre og skape enda flere trygge arbeidsplasser. Jeg ser frem til å videreutvikle våre virksomheter sammen med Eleda, sier konsernsjef, Ole Gjermundshaug.

Gjermundshaug Anlegg AS og Anlegg Øst Entreprenør AS er to av selskapene i Gjermundshaug Gruppen, et konsern med over 300 ansatte, etablert av Ingvald og Ottar Gjermundshaug i 1949 under navnet Brødrene Gjermundshaug.

I 2021 hadde konsernet en total omsetning på ca. 1,3 milliarder kroner og et driftsresultat på 140 millioner kroner.

Eleda startet i 2017 og har nå ca. 2400 ansatte

Eleda ble etablert i 2017 og har via en offensiv oppkjøpsstrategi på kort tid etablert seg som et stort infrastrukturkonsern med virksomhet i hele Sverige.

Konsernet har en årlig omsetning på ca. 11 milliarder kroner og ca. 2400 ansatte.

- Vi vil innta en ledende posisjon i Norden, og kjøpet av Gjermundshaug Anlegg og Anlegg Øst Entreprenør blir en viktig del av vår satsing utenfor Sverige. Selskapene kompletterer hverandre godt og vi ser gode muligheter til fortsatt lønnsom vekst, sier adm. direktør Johan Halvardsson hos Eleda.

Selskapene fortsetter som før

Oppkjøpet skal ikke få noen praktiske konsekvenser for verken kunder eller ansatte hos de to norske anleggsbedriftene som kjøpes opp.

- Eleda er en bedrift med gode vurderinger, en kultur og en strategi som vi identifiserer oss med. Vi ser frem til å bli en del av et større konsern for å øke vår konkurransekraft og kompetanse i et spennende og voksende marked, sier daglig leder Pål Ligård i Gjermundshaug Anlegg.

Begge de oppkjøpte selskapene fortsetter som egne juridiske enheter med nåværende navn, på samme sted og med samme ledelse som nå.

- Den entreprenørånden som preger Eledas virksomhet og deres store vekst de siste årene, er noe vi kjenner oss igjen i og ser frem til å bli en del av, sier daglig leder Trond Musdalslien i Anlegg Øst Entreprenør.

Ole Gjermundshaug skal utvikle Eleda videre i Norge

Ole Gjermundshaug fortsetter i virksomheten og får i tillegg en nøkkelrolle med ansvar for videre utvikling av Eledas virksomhet i Norge. Hans Bjørnstad fortsetter i rollen som CFO for den norske virksomheten. Dagens eiere går inn på eiersiden i Eleda og fortsetter i virksomhetene som før.

- Eleda er vårt førstevalg som eiere. De vil bidra til å skape et trygt hjem for våre ansatte, og historien viser at Eleda på en god måte vil forvalte og videreutvikle arven fra det vi har bygget gjennom tre generasjoner. Jeg er imponert over det Eleda har skapt i Sverige, og ser virkelig frem til å inkludere denne kulturen, som preger entreprenørene i de forskjellige virksomhetene, videre inn i våre norske virksomheter, sier Gjermundshaug.

Kjøpet er betinget av at transaksjonen blir godkjent av konkurransemyndighetene. Myndighetsgodkjenning og påfølgende gjennomføring av oppkjøpet forventes i første kvartal 2023.

Partene er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Powered by Labrador CMS