FJERNSTYRT: Fagarbeider Lisbeth Moberg testet ut klippemaskinen Raymo (Raymond) Torpedo nylig.

– Gressklipperen Raymond er nå mannen i mitt liv

Den fjernstyrte klipperen som Mesta Bergen har leid fra Agder Rental, falt i god jord hos fagarbeider Lisbeth Moberg.

Maskinnavnet på klipperen, er Raymo Torpedo. Lisbeth og kollegaene hennes har gitt klipperen navnet «Raymond», og hun omtaler altså, med en god dose humor, Raymond som mannen i hennes liv per nå.

GRESSELIG FORNØYDE: En fornøyd gjeng testet nylig Raymo Torpedo. Fra venstre: Ole Johnny Gules (Gules AS), Christian Vetås (Mesta), Lisbeth Moberg (Mesta) og Erik Solberg (Mesta).

Mesta-arbeiderne i veikantene i Bergensområdet er veldig godt fornøyde med den nyinnleide maskinen fra Agder Rental: Der man tidligere slet for å komme til og måtte løse de vanskeligste partiene med kantklipper, tar fjernstyrte Raymond affære på en effektivere måte.

– Tidligere har vi hatt en av de største sitteklipperne, men den kommer ofte på et vippepunkt i de bratteste skråningene. Denne er et virkelig godt supplement til våre andre maskiner, sier fagarbeider Erik Solberg.

Teamet til Lisbeth og Erik har en 25-dagers intervall på sitt område, før de starter samme runde på nytt. Nå er de inne i en periode med å gjøre seg kjent med maskinen, og Erik mener allerede å merke at denne klipperen er mer effektiv enn den de har hatt tidligere på tykt gress.

– Dessuten legger den gresset fint ned, som en slåmaskin. Den slår rett og slett finere, sier han og forteller at man nå skal ta den i bruk også på flatmark.

– Leiemaskiner er god økonomi

Leder for kommunikasjon i Mesta, Hulda Tronstad, sier at Mesta stadig er på jakt etter nye løsninger som kan lette arbeidet for de ansatte.

– Særlig er vi på jakt etter nye, elektriske løsninger som kan bidra til å redusere utslippene. Og når maskinene samtidig er morsomme å bruke, så er jo det en vinn-vinn-situasjon, sier hun.

– Vi ønsker å utnytte maskinparken best mulig. Det viktigste er hva maskinene gjør for oss, ikke hvem som eier dem. Med leide maskiner får vi testet ut maskiner – og særlig nye maskiner. Det er god økonomi. Særlig vi som jobber på kontrakter av kortere og lengre varighet, så gir leide maskiner oss en fleksibilitet.Powered by Labrador CMS