Kontrakten er på å bygge firefeltsvei på riksvei 4 fra Roa- til Gran-grensen.
Kontrakten er på å bygge firefeltsvei på riksvei 4 fra Roa- til Gran-grensen.

Hæhre & Isachsen skal bygge ny rv. 4 Roa-Gran

Hadde ikke det laveste tilbudet, men ble valgt på grunn av bedre løsninger.

Publisert Sist oppdatert

«Flere gode løsninger for ny riksvei 4» er årsaken til at Statens vegvesen har valgt Arbeidsfellesskapet Hæhre & Isachsen ANS til å bygge ny motorvei fra Roa til Gran. Arbeidsfellesskapet hadde ikke det laveste tilbudet.

- Konkurransen var jevn og god. Skanska og Peab ga Hæhre & Isachsen konkurranse til døra, sier prosjektleder Odd Johansen i Statens vegvesen, prosjekt Vestoppland.

Det skilte 77 millioner kroner mellom det beste og det dårligste tilbudet. Tilbudet til Hæhre & Isachsen er, etter fratrekk for gode løsninger, på 704 millioner kroner.

Hele prosjektet Rv.4 Roa-Lygna har en total ramme på 2,1 milliarder kroner.

Trafikkavvikling, bru og myr

De største utfordringene ligger i løsningsvalg for Holmen bru, kryssing av myrområder, trafikkavvikling og kvalitet for ferdig anlegg i driftsfase. Trafikken på riksvei 4 vil delvis gå gjennom anleggsområdet. Det er også utfordrende masser i grunnen. Målet er å bygge veien på to år.

- Her leverte Hæhre & Isachsen, gode løsninger. Hæhre & Isachsen har også levert inn gode klimaløsninger, sier Johansen.

Den 4,1 kilometer lange strekningen skal avløse dagens riksvei 4-strekning som har 60-sone og flere trafikkulykker som kan unngås med den nye veistrekningen.

Byggestart høsten 2021

Den nye firefelts motorveien blir en forlengelse av og med samme standard og hastighet som den nye motorveien forbi Gran sentrum.

- Arbeidsfellesskapet starter anleggsarbeidet ca. 1. september. Planen er veiåpning før jul 2023, sier prosjektlederen.

Flere kontrakter på gang

Prosjektet består også av to andre kontrakter: Sandvold-Amundrud, 3,8 kilometer tre felts vei med midtdeler som man nå er i full gang med kontrahering på, samt Allmenningsdelet-Lygnebakken, fem kilometer to felts vei med breddeutviding og nytt toplanskryss. Denne blir lyst ut i høst.

Arbeidet med miljøgata i Gran er satt på vent for å få kontroll på kostnadene.

Powered by Labrador CMS