UTVIDER: K. Simonsen overtar to avdelinger etter A-K maskiner. Disse er i Bardu og Leknes. Dette bildet er fra avdelingen i Harstad.
UTVIDER: K. Simonsen overtar to avdelinger etter A-K maskiner. Disse er i Bardu og Leknes. Dette bildet er fra avdelingen i Harstad.

K. Simonsen overtar to avdelinger etter A-K

K. Simonsen tar over avdelingene i Bardu og Leknes som ble tilgjengelige etter konkursen til A-K maskiner.

Publisert Sist oppdatert

Dermed utvider selskapet sin landbrukssatsning med to nye salgs- og servicepunkter i nord.

– Vi ønsker å få mer nærhet til kunder vi allerede har, samtidig som vi ser potensiale for å få mange nye, sier Camilla Simonsen om oppkjøpet.

Ivareta nye og gamle kunder

Hun er avdelingsleder for storbilsenteret og ansvarlig for verksteddriften i familiebedriften. Selskapet er fra før servicepunkt for både MAN og DAF. I 2021 etablerte selskapet seg også som en Norwegian Agro-forhandler, og landbruksbiten i firmaet har bidratt til en solid omsetningsøkning. Nå ligger alt til rette for videre vekst.

– Vi har hatt en veldig god start, og landbruksbiten har gitt oss en god omsetning og samtidig mer å gjøre, både for verkstedet og i søsterbedriften vår K. Simonsen Transport. Med to nye servicepunkt og lokalt personell både i Leknes og Bardu, utvider vi ikke bare salgs- og serviceområdet vårt, vi gir også kundene en større trygghet. Avdelingene i Leknes og Bardu har også en etablert kundemasse vi ønsker å serve videre, fastslår Camilla.

Trenger flere medarbeidere

Fra avdelingen på Setermoen i Bardu blir tre av de tidligere A-K ansatte med videre, deriblant Joar Rognli som er ansatt som driftsleder og selger. De to andre er erfarne mekanikere, og også i Leknes er en mekaniker rekruttert med videre.

- Vi har kjøpt delelagrene og er heldige som også får med mye av kompetansen videre. I tillegg vil det være behov for ytterligere forsterkninger, i første omgang vil vi lyse ut en mekanikerstilling og en stilling som butikkansvarlig på avdelingen i Leknes, sier Camilla Simonsen.

– Avdelingen i Bardu er allerede oppe og går, og de er godt i gang med å ta imot kunder. Vi jobber på for å få alt klart til offisiell åpning der den 14. september, og dagen etter blir det offisiell åpning på avdelingen i Leknes, legger Camilla til.

Godt traktorsalg

Med utgangspunkt i hovedsete i Harstad er det fortsatt Glenn Johansen som skal ivareta salg i Lofoten og Vesterålen, og etter mye demoaktivitet har særlig Claas-salget gått godt for den unge, offensive selgeren.

– Vi har solgt bra med utstyr, og det er mange kunder som nå får kortere vei til service. Det er viktig i vår landsdel med store avstander, framhever Glenn, som høster gode skussmål fra salgssjef Torstein Simengård i Norwegian Agro.

– Siden Glenn kom inn i organisasjonen for ett år siden har han raskt bygd tillit i markedet og levert solide resultater. Åtte traktorer, fire kombipresser og flere slåmaskiner og river taler for seg. Med tanke på Claas sin tidligere posisjon i denne landsdelen, vil satsningen fra K. Simonsen være et solid bidrag til våre nasjonale resultater. Ikke bare for Claas, men også våre øvrige redskapsleverandører. Eksempelvis Duun har historisk solgt svært godt, særlig i Indre Troms, oppgir salgssjefen.

Powered by Labrador CMS