BØRSTE: På den nye tunnelvaskeren 183, parkeres den store børsten hydraulisk i et stativ med hjul bak på bilen.

Kraftig tunnelvasker fra S. Risa AS

JÆREN: Vårnyheten fra Jæren-bedriften S. Risa AS er tunnelvaskeren 183. Nykommeren er firmaets kraftigste tunnelvasker bygget direkte på bilen. De to første bilene er levert til Mesta AS.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Den nye tunnelvaskeren har vanntank på 15 m3, lavtrykkspumpe på 1000 l/min/25 bar og høytrykkspumpe 400l/min/170 bar.

Bygget har også 1000 l tank for såpe. En dieselmotor på 225 kW/306 hk driver hydraulikken. Alle komponenter er beskyttet i et lukket påbygg og er svært servicevennlig, heter det i meldingen fra Risa AS.

Stor børste

Både Risas Uniarm 700B og Uniarm 1100 kan brukes på bilen, og bilene (Volvo FH12) levert Mesta AS, er også utstyrt med Risas nye system for stor børste, diameter 1,2 m og lengde 1,9 m. Systemet er laget for at sjåføren kan montere og demontere børsten selv. Børsten parkeres hydraulisk i et stativ med hjul bak på bilen. Børsten løftes ned på bakken og trilles frem for montering på Uniarm. Med en radiostyring i ene handen og børsten i den andre, kan sjåføren enkelt betjene Uniarmen og montere børsten selv.

VASKEMODUL: Den nye Vaskemodul 1400 er bygget på krokramme og benyttes sammen med Uniarm 700B eller Uniarm 1100 (bildet).

Børsten kan brukes både på Uniarm 700B og Uniarm 1100, heter det.

Ny vaskemodul

Risa lanserer også en ny vaskeenhet, Vaskemodul 1400. Denne er bygget på krokramme og brukes sammen med Uniarm 700B eller Uniarm 1100. Den nye modulen er en kombimodul som kan «spekkes» med forskjellig utstyr etter behov. Modulen kan ha både lavtrykkspumpe, stor høytrykkspumpe og et lite pumpesystem med varmt vann til skiltvask om vinteren. Til skiltvask har den også system for korte spyleintervaller, som en ofte har på vasking av skilt og kantstolper etc.

Den nye vaskemodulen kan også leveres med hydraulisk trommel for rørspyling og egen pumpe for fylling fra elv/vann, heter det i meldingen.

Powered by Labrador CMS