NYHET: Kubota KX085-5 er en nyhet den norske Kubota-forhandleren Hymax AS har ventet på.

Kubota lanserer neste generasjons 8-tonner

HYMAX: Den norske Kubota-forhandleren jubler over at neste generasjon 8-tonns gravemaskin er lansert og klar for markedet.

Publisert

Maskinen har egenvekt på 8,5 tonn, og er leveringsklar fra 1. september, både med hel eller knekt bom (9,2 tonn). Med lengste kombinasjon av bom/stikke, har maskinen med singelbom gravedybde på 7,3 meter og 7,8 meter med toleddet bom.

- Vi har stor tro på at denne maskinen gi Hymax økt markedsandeler i 8-tonnsmarkedet, og vi gleder oss til å vise den frem til eksisterende og nye kunder, sier daglig leder Glenn Mellegaard hos den norske Kubota-forhandleren Hymax AS.

Avansert hydraulikk

Kubota-motoren KX085-5 (Steg V) på 66,6 hk er en avansert Kubota motor med lavt utslipp, samt et avansert hydraulikksystem som sikrer nøyaktig manøvrering, masse «kraft i takene» og hvor man kan utføre en rekke operasjoner samtidig. Løsningen har to hjelpekretser med justerbar oljestrøm, lastfølende hydraulikksystem for jevnere drift uavhengig av last, flytefunksjon og samt et auto-shift-system.

Videre har maskinen et automatisk tomgangssystem som reduserer motorens turtall når kontrollspakene står i nøytral lenger enn fire sekunder. Motoren kan også slås automatisk av dersom den står stille i en gitt tidsperiode som fører/eier kan bestemme selv.

Vi har stor tro på at denne maskinen gi Hymax økt markedsandeler i 8-tonnsmarkedet

Daglig leder Glenn Mellegaard i Hymax AS

Bedre plass

Hytta på maskinen er også ny, med bredere døråpning, mye benplass og justerbart luftsete for god komfort. I den nye 7-tommers digitale LCD-fargeskjermen, får fører relevant driftsinformasjon med et raskt blikk. LED-arbeidslys og ryggekamera kommer som standard på maskinen. Tilgang for vedlikehold og service oppgis også å være god.

FORNØYD: Glenn Mellegaard.

Kubota-maskinen kommer også med produsentens innovative sporingssystemteknologi som gir fører tilgang til sanntidsdata, og som skal bidra til å øke maskinens effektivitet og sikkerhet. Den intuitive portalen kan øke produktiviteten ettersom det utføres konstant gjennomgang og analyse av sanntidsparametere. Dette kan være turtall, driftstider, faktisk drift, bruksgrad i prosent, tomgangstid, DPF-regenereringshistorikk, vann- og oljetemperaturer og drivstofforbruk. Man får også raskt varsler for feil på maskinen, og man kan dermed respondere raskt for å begrense skader og redusere nedetid. GPS-sporing av maskinen gir eier nyttig informasjon om hvor maskinen faktisk er, og maskinen har et avansert startsystem som trenger programmerte nøkler.

Geofencing er en annen godbit som er tilgjengelig. Med verktøyet kan man sette begrensninger på graving, eller ytre begrensninger for rekkevidde, eller hvor mye maskinen kan rotere i en retning, f.eks.

Powered by Labrador CMS