NY DUMPER: Med lansering av ny «site-dumper» med 3,5 tonns lastekapasitet supplerer Mecalac dumper-serien. Foto: Mecalac

Mecalac lanserer ny 3,5-tonns hjuldumper

MINDRE: Med lansering av hjuldumperen Mecalac 3.5MDX har franske Mecalac tatt et steg ned i størrelse med sine anleggsdumpere, men samtidig fått en maskinserie bygd over samme lest.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

RAMMESTYRT: Hjuldumperen er rammestyrt og smidig på trange områder. Foto: Mecalac

Den rammestyrte dumperen 3.5MDX har lastekapasitet på 3,5 tonn og den supplerer de tidligere modellene, Mecalac 6MDX på 6 tonn og Mecalac 9MDX som tar 9 tonn. Samtlige tre modeller har fått samme konstruksjon med en stor og rommelig førerhytte med god sikt til lastekassa foran. Det samme gjelder sikt til alle sider gjennom buede og nedfelte ruter på sidene.

God fremkommelighet

Alle anleggsdumperne fra Mecalac har rammestyring, og lastekassa er bygd med 180 graders rotasjon slik at den kan svinges til begge sider til riktig posisjon for enkel fylling eller tømming. Med rammestyringen er det også enkelt å finne riktig posisjon der det er trangt.

Nye Mecalac 3.5MDX har høy og lavgirserie for drift bakover eller forover og permanent hydraulisk 4-hjulsdrift. Dette gir nok krefter for å ta seg frem i humpete og ulendt terreng. Topp hastighet er 20 km/t. Maskinen drives av Kubota d1803, en 3-sylindret 1,8-liter dieselmotor på 50 hk (37 kW) v/2700 o/min. og maks. dreiemoment på 150,5 Nm v/1600 o/min. Konstruktørene har lagt vekt på god og enkel adkomst for service og god sikring av førerhytta. Maskinvekt er på 2990 kg, lengden er 3,8 meter, bredden 1,9 meter og høyden 2,8 meter.

INTERESSANT: - En maskin som er interessant for norske brukere og som vi vurderer å ta inn, sier Christian Beck i Beck Maskin AS. Foto: Klaus Eriksen

Interessant for Norge

- Vi er godt informert om Mecalacs «site-dumpere», og den nye 3,5-tonner som nå lanseres. Både den og 6-tonneren er meget interessante maskiner for det norske markedet, mens 9-tonneren kan være noe stor. Vi vurderer å ta inn dumperne også, men foreløpig har vi valgt å konsentrere kreftene om Mecalacs gravemaskiner og hjullastere, sier daglig leder Christian Beck i Beck Maskin AS.

Med salg av et 10-talls gravemaskiner og 5 hjullastere har introduksjonen gått på det jevne og omtrent som planlagt. Beck legger imidlertid ikke skjul på at covid-19 har komplisert hele opplegget, og at det største problemet har faktisk vært å skaffe nok maskiner til rett tid. Dette gjelder både for Kobelco og Mecalac. Samtidig har Beck Maskin i første kvartal 2021 hatt en salgsøkning på hele 120% i forhold til et normalt 1. kvartal.

- Derfor kan jeg trygt si det har vært og er rimelig travelt, og det er også en av grunnene til at vi vil se tiden an når det gjelder anleggsdumperne fra Mecalac, sier Beck.

Powered by Labrador CMS