Illustrasjonsbilde vinterveidrift.
Illustrasjonsbilde vinterveidrift.

Mesta, Veidekke og Presis Vegdrift konkurrerer om driftskontrakt

Én skiller seg ut på pris.

Publisert

Vestland fylkeskommune har mottatt tre tilbud på drift og vedlikehold av fylkesveier i kontraktsområdet som blir kalt Sunnfjord sør, men som dekker kommuner både i Nordfjord og Sogn.

Denne kontrakten er en av to driftskontrakter som Vestland fylkeskommune har lyst ut i egen regi etter at regionreformen ble innført 1. januar 2020, og fylkeskommunene tok over drift av fylkesveiene. Gradvis blir felleskontraktene med Statens vegvesen faset ut, og de nye driftskontraktene vil gå over et større geografisk område.

Endrede kontraktsgrenser

Driftskontrakt Sunnfjord sør vil endre omfang i løpet av de neste årene, når seks driftskontrakter skal bli til fire. Kontrakten blir da grensejustert både mot Sogn og Nordfjord.

I løpet av kontraktsperioden, vil driftskontrakten omfatte kommunene Sunnfjord, Hyllestad, Askvoll, Fjaler, Solund, Sogndal, Gloppen og Stryn.

Tilbudene

Disse tre pristilbudene kom inn:

  • Veidekke Industri AS, 383,8 millioner kroner
  • Mesta AS, 413 millioner kroner
  • Presis Vegdrift AS, 418,5 millioner kroner

- Nå starter arbeidet med å evaluere tilbudene, før fylkeskommunen tar en endelig avgjørelse. Kontrakten har oppstart 1. september 2021, med en kontraktsperiode på fem år, og gjensidig opsjon for inntil tre nye år, sier Rune Sverre Sande, leder for drift nord i Vestland fylkeskommune.

Powered by Labrador CMS