Metsjö lanserer ettermontering av luftbremser

Det skal kunne gjøres uten sveising og med liten arbeidsinnsats. Luftbremsene gjør blant annet at bremsene på en parkert henger kan låses med kode (tyverisikring).

Publisert

Mange nye traktorer leveres i dag med luftbremser og det er en økende interesse blant Metsjös (Ivarssons i Metsjö AB) kunder for luftbremser på tilhenger.

Den svenske produsenten lanserer derfor et ettermonteringssett for luftbremser til alle deres tilhengere med hele aksler.

Dette gjør at kunder som vil gå over fra hydrauliske bremser til luftbremser kan kjøpe et ferdig boltbart sett for ettermontering uten sveisearbeid og med «liten arbeidsinnsats».

- Selvsagt kan også alle nye tilhengere utstyres med luftbremser direkte fra fabrikk, presiserer Metsjö i en pressemelding.

Luftbaserte bremser har kortere reaksjonstid og parkeringsbrems.

Bremsene virker raskere blant annet på grunn av modulatorenheter mellom henger-akslene. Metsjö har elektroniske luftbremser. Dette gir muligheter for flere tilvalg: ABS, ALB (lastregulert bremseeffekt), RSS (automatisk brems ved velterisiko), Tailguard (sensor bakover ved oppbremsing), låste parkeringsbremser som må låses opp med en PUK-kode. og visning av lastvekten i en mobilapp.

Metsjö anbefaler luftbremser på tilhengere som registreres for hastighet over 50 km/t.

Metsjö-tilhengerne produseres på gården Metsjö i Sverige.

Powered by Labrador CMS