Mobilkranløft går galt

To av arbeiderne har antakelig fått et nytt syn på livet etter denne hendelsen. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I sommer veltet en mobilkran da den var i ferd med å løfte på plass en tårnkran, i Boppard i Tyskland.

Da den skulle berges gikk det galt, og nesten veldig galt:

To arbeidere gikk under den løftede mobilkrana, da en løftestropp løsnet slik at mobilkrana falt ned på de to. Til alt hell kom de seg unna med lettere skader.

En AT.no-leser har sendt oss denne kommentaren til hendelsen:

«Hadde de brukt løftestropper så hadde dette ikke skjedd. De bruker vanlige lastestrammere hvis du ser nøye etter. De er ikke beregnet til, og er ikke lovlige ved, løft. Så her har noen (kranfører) gjort en kjempeblunder.»

En annen leser skriver:

- Det er nok ikke brukt lastestrammere, men det er heller ikke brukt kantbeskyttelse til fiberstroppene. Og inne i støttelabbene til mobilkrana er det nok ganske skarpe kanter. Derfor ryker stroppene.

Uansett årsak, så var det et ødelagt støttebein gjorde at arbeiderne hadde nok rom under kjøretøyet til at det ikke endte fatalt.

Det er greit å ha som leveregel ikke å gå under hengende last. Og dersom man må det for å utføre arbeid, bør man ha sikringer på plass slik at man ikke har livet i potten.

Den ene hadde i det minste på seg en hjelp, som etter videoen å dømme hindret hodeskade. De to arbeiderne er tydelig sjokkert etter hendelsen. Hjelmen har byttet eier mens de står og få igjen pusten. Det kan også bemerkes at arbeidskollegene som er vitner til det hele, ikke akkurat stormer til for å hjelpe de skadde.

Powered by Labrador CMS