Salgssjef Terje Lastein (t.v.) og utstyrsselger Øystein Haga Jensen hos Nasta med et lite knippe av det som har stått for økningen i utstyrssalget de siste årene.

Nasta selger betydelig mer utstyr og tilbehør

Kraftig omsetningsvekst for salg av anleggsutstyr hos Nasta AS.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Utvidet lagerført vareutvalg har, sammen med «økt fokus», har ført til at Nasta har doblet salget av utstyr til anleggsbransjen de siste tre årene. Fire merkenavn står for store deler av veksten; Weber (komprimering – «hoppetusser», MSB (pigghammere), HSP Gripen (klyper tilpasset gravemaskiner), samt Nasta-skuffer i alle størrelser og kategorier.

Terje Lastein er salgssjef for deler og utstyr hos Nasta AS, og er svært godt fornøyd med salget de siste årene.

- Filosofien til Nasta, er å levere kvalitetsprodukter. Det er hånd i hanske med norske kunders ønske om solide og driftssikre produkter, sier han.

Anleggshuset.no

Nasta lanserte i 2018 nettbutikken Anleggshuset.no. Løsningen ble godt mottatt i markedet, og vareutvalget i nettbutikken er utvidet i takt med etterspørselen.

- I tillegg til å fungere godt som direkte salgskanal, er Anleggshuset.no også en informasjonskanal hvor sluttbrukerne finner informasjon om produktene når som helst på døgnet. Samtidig har Nastas tradisjonelle salgskanaler et sterkt fokus på utstyr og tilbehør. Det er fremdeles mest vanlig å handle anleggsutstyr av den lokale Nasta-selgeren, som ofte har tilknytning til et anlegg der produktene er utstilt, påpeker Lastein.

Weber

Gripen-klype hos Nasta-kunde Seim Maskin AS.

Weber produserer vibroplater i størrelser fra 60 til 750 kg. Selskapet har produsert verktøy for komprimering siden 1950-tallet.

- Den tyske produsenten har fokus på høy brukervennlighet, sikkerhet og brukerkomfort. Responsen fra sluttbrukerne har vært enorm. En video lansert på våre sosiale kanaler viser et vannglass på toppen av platen som står helt støtt. Med det ønsker vi å illustrere hvordan brukerkomfort, med blant annet lave hånd- og armvibrasjoner er prioritert i utviklingen, sier salgssjefen.

HSP Gripen

Klypene fra svenske HSP Gripen har også blitt en hit hos kundene.

Kristian Torp hos Steinservice AS har god erfaring med MSB-hammere, opplyses det fra Nasta.

- Nasta ble tidlig i 2020 eneforhandler i Norge for Gripens S, C og HD-serier som er tilpasset gravemaskiner. Utvalget består av tømmerklo, sorteringsklype og entreprenørklype, sier Lastein.

Nasta lagerfører klyper og tilhørende reservedeler, og er ansvarlig for service, support og reparasjoner.

Ifølge Øystein Haga Jensen, som er utstyrsselger hos Nasta, har det første året som eneleverandør fungert svært godt:

- Vi har et nært samarbeid, og har jo lenge visst at dette er kvalitetsprodukter. Høyt salg til en rekke fornøyde kunder bekrefter at markedet liker både pris og kvalitet, sier han.

Pigghammere

Pigghammere fra MSB er en «slager» som har vært i Nastas produktportefølje siden 2005 og snart blir MSB-hammer nr. 2000 solgt til en norsk kunde.

- MSB-hammere er spesielt egnet for arbeid med tøffe materialer, som bryting av harde bergarter, forsterket betong og metallslagg. Derfor passer produktet godt til norske forhold. Helhydrauliske hammere gjør håndteringen av hammeren mer komfortabel for maskinføreren, samtidig som konstruksjonen sikrer en stabilt høy slagenergi. De fleste kunder som har prøvd en MSB-hammer kjøper det samme neste gang – fornøyde kunder vender tilbake, sier Terje Lastein.

- Lang levetid gjør investeringen enda gunstigere. Dessuten tror jeg at vårt store og velfungerende serviceapparat gir kunden en ekstra trygghet, sier han.

Powered by Labrador CMS