Ny generasjon kloer fra Rototilt

Rototilt fortsetter den nyeste serien med produktlanseringer med en ny generasjon sorterings- og multigripere.

Publisert Sist oppdatert

– Det er ett av de mest populære produktene i redskapssortimentet vårt, og vi fortsetter den kontinuerlige produktutviklingen vår for å sikre at det forblir slik, sier produktsjef Sven-Roger Ekström.

Rototilt Group har lange tradisjoner for innovasjon og produktutvikling, og selskapet skaper nye bruksområder for gravemaskiner ved hjelp av tiltrotatorer, maskinfester og originalredskap. Nå utvider de redskapssortimentet med en ny generasjon kloer, nærmere bestemt sorteringsgripere og multigripere for gravemaskiner i mellomsegmentet. En ny design og sylinder er to av de viktigste innovasjonene i de nye modellene.

Store belastninger i mange vinkler

Ifølge Sven-Roger Ekström, som er produktsjef hos Rototilt, har det gjort kloene kraftigere enn forgjengerne i samme vektklasse.

– Kloer under en tiltrotator utsettes for store belastninger i mange vinkler, og derfor er det viktig at de er solide og slitesterke. Hovedmålet med den nye generasjonen har vært å forbedre dette. Multigripernes grepsdesign har et ekstra løftepunkt, slik at det blir enklere å håndtere ting som steiner. Sorteringsgriperne har vendbart endestål og lukkes spiss mot spiss. Brukere som har prøvd dem under felttester, sier at de merker stor forskjell i gripekraft sammenlignet med tidligere modeller, takket være den kraftige sylinderen, sier Sven-Roger.

Slitestyrke er et gjennomgående tema for de nye kloene. En nyhet er at lastholdeventilen er integrert i sylinderen, noe som gjør konstruksjonen mer kompakt og beskytter sylinderen bedre mot ytre slitasje. De har også doble parallellstag og stor, vinklet bunnplate som beskytter kloa, og ekspansjonstapper for raske justeringer.

– Designen minimerer risikoen for skader over tid. Når vi i tillegg inkluderer endeposisjonsstopp og endeposisjonsdemping, blir redskapen enda bedre beskyttet mot skader. Kloene i kombinasjon med redskapsfesterammen AFT ST, gjør det også enklere å rotere og tilte rett med tiltrotatoren. Redskapene våre er alltid optimalisert for bruk under en tiltrotator, noe dette er et perfekt eksempel på, sier Sven-Roger.

Salgstart 2023

De nye kloene fra Rototilt er også kompatible med standarden Open-S, noe som betyr at brukerne fritt kan kombinere produkter fra en rekke produsenter.

– Valget av maskinfeste, tiltrotator eller redskap bør alltid være opp til maskineieren eller maskinføreren. Hvis du allerede har produkter fra en annen produsent som er knyttet til Open-S, vil grabbene våre fungere bra med systemet ditt, sier Sven-Roger.

Salget av de nye kloene har allerede startet, og det forventes at de første leveransene gjennomføres tidlig på høsten 2023

Powered by Labrador CMS