– Vårt største mål er naturligvis en varm mottakelse fra brukerne

- Men prestisjetunge priser er ytterligere et bevis på at vi er et selskap med innovasjonskraft, sier produktsjef Caroline Jonsson hos Rototilt.

Rototilt Group AB produserer tiltrotatorer, maskinfester, redskap og annet tilbehør for entreprenørbransjen. Høsten 2022 lanserte selskapet produktkonseptet Rototilt Control, med blant annet nye joysticks for gravemaskiner. Nå vinner Rototilt to internasjonale og prestisjetunge priser for sine joysticks – Red Dot Award 2023 og iF Design Award 2023.

– Vi er utrolig stolte og takknemlige over å ha fått disse utmerkelsene, sier produktsjef Caroline Jonsson.

– Vårt største mål er naturligvis en varm mottakelse fra brukerne, men dette er ytterligere et bevis på at vi er et selskap med innovasjonskraft.

God ergonomi uansett håndstørrelse

Ved hjelp av felttester med både mannlige og kvinnelige maskinførere har Rototilts mål vært å designe et håndtak med optimal ergonomi uansett håndstørrelse og kjønn. Både materialer og utforming er nøye utvalgt for å sikre høyt nivå av komfort og design.

– Det har vært en gjennomtenkt designprosess der formålet har vært å skape et velfungerende produkt som forbedrer arbeidsmiljøet for brukeren, sier Caroline.

– I samarbeid med produktdesignere brukte vi blant annet 3D-printing og modellering. Alt fra knappenes plassering til overflatekvalitet og materialvalg ble gjennomgått ned til hver minste detalj.

Klargjort for fremtidige redskaper

Teknologien bak RC Joysticks har fokus på sikkerhet og skalerbarhet. Både maskinvare- og programvaredesignen oppfyller sikkerhetsstandarden ISO 13849, og i tillegg er de klargjort for fremtidige redskaper og bruksområder.

– Vi har implementert muligheter for tilpasning når det gjelder knappenes og rullenes plassering og funksjon, slik at man kan styre både tiltrotator og maskin, sier ingeniør Mikael Häggström. – Redskap og bruksområder er i stadig utvikling, og målet vårt er at RC Joysticks skal være teknisk forberedt for fremtidige oppgaver.

Powered by Labrador CMS