Wacker Neuson DW60 - med førerhus.
Wacker Neuson DW60 - med førerhus.

Nye hjuldumpere fra Wacker Neuson

Wacker Neuson har presenterert nye versjoner av sine to største hjuldumpere: Modellene DW60 og DW90.

Publisert

De har hydrostatisk firehjulsdrift med automatisk Eco-modus og automatisk stoppfunksjon.

DW60- og DW90-hjuldumperne har nyttelast på henholdsvis 6000 og 9000 kg, kompakte dimensjoner og høy mobilitet i terrenget, takket være et knekk-pendelledd. Etter en omfattende revisjon er de nå blant annet utstyrt med miljøvennlige dieselmotorer som overholder trinn V i utslippsstandarden.

- I den videre utviklingen av de største dumpermodellene, var det viktig for oss å beholde velprøvde funksjoner og utvide med det nyeste standardutstyret, sier Stefan Bogner, talsmann for ledelsen ved Wacker Neuson Linz GmbH, kompetansesenter for hjulgravemaskiner og dumpere hos Wacker Neuson.

- Dette gjør at vi kan tilby kundene kraftige og effektive maskiner med høye sikkerhetsstandarder for transport av masse – selv i ujevnt terreng.

Begge modellene er utstyrt med en fronttippkasse som standard. På modellen DW60 kan man i tillegg velge en svingbar tippkasse som kan dreies trinnløst 180 grader, der massen kan fylles inn fra siden.

Effektiv ytelse når det trengs

På DW60 og DW90 gjør hydrostatisk firehjulsdrift at de er enkle å betjene: Føreren velger gir for forover- eller reverskjøring, og «kan deretter fullt og helt konsentrere seg om arbeidet».

Wacker Neuson DW90 - versjonen uten førerhus.
Wacker Neuson DW90 - versjonen uten førerhus.

Den konstante trekkraften fra 0 til maksimal hastighet og den hydrostatiske bremsevirkningen, som starter så snart foten slippes fra gasspedalen, skal bidra til en behagelig kjøreopplevelse. I tillegg lyser de automatiske bremselysene opp straks maskinen blir langsommere.

Maskinens automatiske Eco-modus skal sørge for minimalt forbruk med best mulig kraftutnyttelse, ved hjelp av automatisk senking av tomgangshastigheten og effektiv koordinering av det elektronisk styrte drivverket og dieselmotoren.

En annen funksjon som bidrar til å redusere utslipp, er den automatiske stoppfunksjonen, som er standard. Den slår motoren automatisk av etter et forhåndsdefinert tidsrom dersom den ikke er i bruk. Da blir elektriske forbrukere som for eksempel frontlyktene også slått av, for å spare batteriet på maskinen.

Sikkerhet

Dumperne DW60 og DW90 har en fjærbelastet parkeringsbrems som fungerer automatisk så snart motoren er slått av – føreren trenger ikke å aktivere den manuelt. Bremsen er en del av maskinens standardutstyr og er konstruert for å være slitasjefri.

Beskyttelsesgitteret, som ble utviklet og testet basert på ISO 10262, beskytter føreren og førerhuset mot masse som faller ut, både under lasting og kjøring. Med led-arbeidslampene foran og bak, er dumperne godt utstyrt for transport av masse i dårlig sikt eller om natten. En ny ryggealarm med en sterk tone øker bevisstheten på hele byggeplassområdet, slik at alle i nærheten blir informert om at dumperen kjører i revers.

Det valgfrie oransje sikkerhetsbeltet er godt synlig fra utsiden, og et grønt, roterende lys som indikerer at sikkerhetsbeltet er lukket, samt trinn i signalfarge, øker også sikkerheten under arbeidet med dumperne.

Arbeid komfortabelt – med økt effektivitet

Standardutstyret i betjeningsområdet – både med og uten førerhus – skal gjøre arbeidsdagen lettere for føreren og sørge for mer effektivitet.

Med betjeningskonseptet med joystick, kan den ene hånden alltid holdes på rattet, mens den andre kan brukes til å utføre andre viktige funksjoner, som for eksempel å betjene dumperkassen, endre hastigheten eller justere kjøreretningen med ett håndgrep.

Det solide, 7 tommer store multifunksjonsdisplayet i beskyttelsesklasse IP69 gir oversikt over alle funksjonene på maskinen og viser bildene fra front- og ryggekameraet. En romslig sikkerhetshytte er tilgjengelig for begge dumperne som et valgfritt tillegg. Dette gir vern mot ytre påvirkninger og sørger for behagelige arbeidsomgivelser i all slags vær.

Begge førerhusene på dumperne oppfyller nivå 2 i kravene til ROPS & FOPS som standard. Førerhusene er utformet på en slik måte at alle oppbevaringsmuligheter og betjeningselementer er lett tilgjengelige for brukeren.

Høydepunktene, er det valgfrie klimaanlegget, det laminerte sikkerhetsglasset foran og en radio med håndfri innretning.

Mange modeller

Wacker Neuson tilbyr til sammen ti hjuldumpere-, tre Dual View- og sju beltedumpermodeller.

Dette inkluderer også de elektrisk drevne DW15e- og DT10e-maskinene fra zero emission-serien, samt tre Dual View-dumpere.

Disse har en betjenings- og setekonsoll som kan dreies 180 grader.

Powered by Labrador CMS