MOTHERWELL: Etter syv års ventetid er navneskifte på Terex Trucks rammestyrte dumpere klart. Rokbak er navnet og lanseringen skjedde 1. september. Foto: Rokbak

Og navnet ble Rokbak

MOTHERWELL: Etter syv års ventetid er navneskifte på Terex Trucks rammestyrte dumpere klart. Rokbak er navnet og lanseringen skjedde 1. september.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Da Volvo Construction Equipment (VCE) overtok Terex Trucks for syv år siden, var del av avtalen at produksjon, utvikling og salg av dumperne skulle fortsette i Motherwell, og at de rammestyrte anleggs- og gruvedumpere midlertidig skulle markedsføres under samme navn. Selv om dumperne beholdt Terex-navnet og eget design, er de i hele perioden blitt tett knyttet opp mot Volvo utad. På internasjonale messer har de vært utstilt på Volvo-standene, eller vært nærmeste nabo.

Glede i Motherwell

- For syv år siden ble vi medlem av Volvo-konsernet, og det har gitt oss mulighet for store forbedringer i alle deler av virksomheten vår. Millioner av pund er investert i modernisering av produktene, produksjonslokalene, nettverket og i utviklingen av våre ansatte. Nå var tiden klar for å markere dette med vårt nye merkenavn Rokbak, sier adm. direktør Paul Douglas.

Rokbak-dumperne

TO MODELLER: De to første modellene med det nye navnet og designet er RA30 og RA40 med henholdsvis 28- og 38-tonns nyttelast. Foto: Rokbak

De to Rokbak-dumperne som presenteres i nye farger og design, er modellene RA30 og RA40 med henholdsvis 28- og 38-tonns nyttelast. De bygger videre på forgjengerne fra Terex Trucks, men betegnes som de mest produktive og effektive rammestyrte dumperne i selskapets historie. Steg V-motorer, bedre drivstofføkonomi, lavere utslipp, økt sikkerhet og større holdbarhet, fremheves av produsenten.

Direktør Paul Douglas beskriver ordreboken for nye Rokbak som god, og selskapet tar sikte på å utvikle både forhandlernettet og markedsandelen ytterligere.

Samtidig uttrykker Melker Jernberg, direktør i Volvo CE og konserndirektør i Volvo Group, at man er stolt og glad for at det moderniserte Rokbak-merket fortsetter som grunnleggende det av organisasjonen.

Veteranens historie

Når navnet nå blir Rokbak, godt innlemmet i Volvo Group, er det også verdt å nevne at selskapet har en solid historie. Det ble etablert som Euclid Crane i 1909, produserte sin første off-road anleggstruck i 1934, ble kjøpt av GM i 1953 og rundet produksjon av anleggstruck nr. 1000 året etter.

I 1968 ble navnet Terex, og i 1982 ble første rammestyrte dumper lansert. Siden har det vært Terex Trucks dumpere frem til Volvo group overtok selskapet i 2014, og nå blir det Rokbak som skal sette sine spor i markedet for rammestyrte dumpere.

Hva så med Norge? Er dette et marked, hvor Volvos rammestyrte dumpere tar opptil 80% av dumpersalget og har et solid serviceapparat i ryggen, Rokbak ønsker å utfordre? Det vil tiden vise.

Powered by Labrador CMS