MOTHERWELL: Etter syv års ventetid er navneskifte på Terex Trucks rammestyrte dumpere klart. Rokbak er navnet og lanseringen skjedde 1. september. Foto: Rokbak
MOTHERWELL: Etter syv års ventetid er navneskifte på Terex Trucks rammestyrte dumpere klart. Rokbak er navnet og lanseringen skjedde 1. september. Foto: Rokbak

Og navnet ble Rokbak

MOTHERWELL: Etter syv års ventetid er navneskifte på Terex Trucks rammestyrte dumpere klart. Rokbak er navnet og lanseringen skjedde 1. september.

Publisert

Da Volvo Construction Equipment (VCE) overtok Terex Trucks for syv år siden, var del av avtalen at produksjon, utvikling og salg av dumperne skulle fortsette i Motherwell, og at de rammestyrte anleggs- og gruvedumpere midlertidig skulle markedsføres under samme navn. Selv om dumperne beholdt Terex-navnet og eget design, er de i hele perioden blitt tett knyttet opp mot Volvo utad. På internasjonale messer har de vært utstilt på Volvo-standene, eller vært nærmeste nabo.

Glede i Motherwell

- For syv år siden ble vi medlem av Volvo-konsernet, og det har gitt oss mulighet for store forbedringer i alle deler av virksomheten vår. Millioner av pund er investert i modernisering av produktene, produksjonslokalene, nettverket og i utviklingen av våre ansatte. Nå var tiden klar for å markere dette med vårt nye merkenavn Rokbak, sier adm. direktør Paul Douglas.

Rokbak-dumperne

TO MODELLER: De to første modellene med det nye navnet og designet er RA30 og RA40 med henholdsvis 28- og 38-tonns nyttelast. Foto: Rokbak
TO MODELLER: De to første modellene med det nye navnet og designet er RA30 og RA40 med henholdsvis 28- og 38-tonns nyttelast. Foto: Rokbak

De to Rokbak-dumperne som presenteres i nye farger og design, er modellene RA30 og RA40 med henholdsvis 28- og 38-tonns nyttelast. De bygger videre på forgjengerne fra Terex Trucks, men betegnes som de mest produktive og effektive rammestyrte dumperne i selskapets historie. Steg V-motorer, bedre drivstofføkonomi, lavere utslipp, økt sikkerhet og større holdbarhet, fremheves av produsenten.

Direktør Paul Douglas beskriver ordreboken for nye Rokbak som god, og selskapet tar sikte på å utvikle både forhandlernettet og markedsandelen ytterligere.

Samtidig uttrykker Melker Jernberg, direktør i Volvo CE og konserndirektør i Volvo Group, at man er stolt og glad for at det moderniserte Rokbak-merket fortsetter som grunnleggende det av organisasjonen.

Veteranens historie

Når navnet nå blir Rokbak, godt innlemmet i Volvo Group, er det også verdt å nevne at selskapet har en solid historie. Det ble etablert som Euclid Crane i 1909, produserte sin første off-road anleggstruck i 1934, ble kjøpt av GM i 1953 og rundet produksjon av anleggstruck nr. 1000 året etter.

I 1968 ble navnet Terex, og i 1982 ble første rammestyrte dumper lansert. Siden har det vært Terex Trucks dumpere frem til Volvo group overtok selskapet i 2014, og nå blir det Rokbak som skal sette sine spor i markedet for rammestyrte dumpere.

Hva så med Norge? Er dette et marked, hvor Volvos rammestyrte dumpere tar opptil 80% av dumpersalget og har et solid serviceapparat i ryggen, Rokbak ønsker å utfordre? Det vil tiden vise.

Powered by Labrador CMS