Nord Vei & Anlegg drev blant annet med produksjon av asfalt og asfaltutlegging. Om vinteren drev de mye med vinterdrift av veier.

Økte priser på drivstoff og bitumen knakk entreprenør

Den nordnorske bedriften med ca. 40 ansatte drev med asfaltproduksjon, vinterdrift og pukk.

Publisert Sist oppdatert

Entreprenøren Nord Vei & Anlegg AS har meldt oppbud. Selskapet hadde hovedkontor i Sørreisa i Troms, og avdelinger flere steder i Nord-Norge.

I 2022 har selskapet hatt store kostnadsøkninger, spesielt innen drivstoff og bitumen, Bitumen er en viktig innsatsfaktor ved produksjon av asfalt.

- Bitumenprisene har steget mer enn 50 prosent i 2022. Den store kostnadsøkningen har i liten grad vært mulig å kompensere i inngåtte kontrakter, sier styreleder Tor Arne Antonsen til Nord 24 (krever abonnement).

Betydelig underskudd på grunn av økte drivstoffpriser

De ansatte i selskapet har hovedsakelig drevet med asfaltarbeid i sommerhalvåret og vinterdrift av veier om vinteren. Begge deler ble rammet hardt av kostnadsøkningene, uten at fikk kompensert dette med inneværende kontrakter.

Bitumenkontratene er nevnt over. Når det gjelder vinterdriften hadde selskapet totalt fem brøytekontrakter som underleverandør for Mesta.

Antonsen sier dette til Nord 24 om vinterdriften:

- Vintervirksomheten for Mesta har vinteren 2021/22 og hittil i vinterperioden 2022/23 gitt betydelig underskudd på grunn av høye drivstoffkostnader. Offentlig oppdragsgiver har ikke vist vilje til å kompensere merkostnader knyttet til drivstoff.

Mesta har sendt ut en melding med plan om hvordan vinterdriften skal ivaretas på veiene Nord Vei & Anlegg hadde ansvar for. Ut over det har ikke prosjektleder Ådne Olsrud i Mesta anledning til å kommentere situasjonen overfor Nord 24.

Solid selskap

Nord Vei & Anlegg ble startet opp i 2005 og var et solid selskap med positive driftsresultat de siste årene og med økende omsetning.

Eiere var Skogen Nord Invest AS.

Powered by Labrador CMS