REDSKAP: Roy Pedersen er ansatt som redskapssjef i Mørk Maskin AS. Her med et høvel-/isriveskjær med masse tekniske detaljer.

Satser på redskap

MØRK MASKIN AS: Roy Pedersen skal sette fokus på redskapssortimentet til Mørk Maskin AS.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

MINI DUMPERHENGER: For bruk bak på ATV.

Hovedleverandør Gigant har mer enn store dumpere på programmet, men dette har ikke fått voldsomt med oppmerksomhet hos den norske importøren. Dette skal det nå gjøres noe med, blant annet ved ansettelsen av Roy Pedersen som redskapssjef.

- Gigant har massevis av redskap, og nå skal vi bygge opp redskapsavdelingen vår, sier Pedersen som har svært lang fartstid i anleggsbransjen.

Henger for ATV

På standen på Lillestrøm trekker han frem tre produkter, og han begynner omvisningen med en liten dumperhenger for ATVer. Med Hardox i dumperkassen, boggioppheng og elektrisk tipp på dumperkassen, er dette en minidumperhenger som skal tåle en støyt. Hengerne leveres i to versjoner, én godkjent for vei og én som ikke er det.

AVRETTERBJELKER: For montering på gravemaskin.

Neste stopp er avretterbjelkene for gravemaskin. Som Gigant-dumperen, er disse bygget ekstra robuste og med stiv ramme. Bjelkene har mye vekt og oppbyggingen er begrunnet for at de skal være stabile mot underlaget.

- Men dette et kanskje det mest spennende produktet, sier Roy Pedersen og peker høvel-/isriveskjæret Gigant GB305.

Spesialskjær

Dette monteres på 3-punktfeste bak på en traktor og er designet for å være ekstra solid, opplyser Pedersen. Vekten er 1300 kg, og selve innfestingskonstruksjonen er designet for å øke presset ned mot underlaget. Videre har det hydrauliske hjul som reguleres via en egen styringsboks hos føreren. Nederste del på skjæret er tredelt med to fjærer pr. seksjon slik at seksjonene kan fjærbelastes uavhengig av hverandre. Nederst på stålet er det roterende pigger (2000-systemet).

Powered by Labrador CMS