Bertel & Garpestad signerte kontrakt med Statens vegvesen på å bygge nær en mil med ny E39 i Molde.

Signerte kontrakt på å bygge 9,3 km ny europavei

Statens vegvesen signerte mandag kontrakt med Bertelsen & Garpestad AS om å bygge 9,3 km ny E39 mellom Lønset og Hjelset i Molde kommune.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Gratulerer med jobben. Dette er et utrolig viktig prosjekt å komme i gang med, og det er svært etterlengtet. Veien er også viktig i forbindelse med sykehusutbyggingen som er på gang på Hjelset, sa utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen.

Davik og daglig leder Øyvind Langemyr fra Bertelsen & Garpestad signerte kontrakten digitalt med Bank Id og kodebrikke, på grunn av covid-19-situasjonen. Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på 647 millioner kroner, og Bertelsen & Garpestad AS har med seg Metrostav Norge AS som underentreprenør på konstruksjon og Sweco Norge AS som ansvarlig prosjekterende.

Sikrer sysselsetting

- Vi gleder oss til å komme i gang, og dette er den største kontrakten vi har hatt som hovedentreprenør. Vi trengte denne kontrakten nå for å holde folk i arbeid utover høsten, og vi håper på å få til et godt samarbeid med Statens vegvesen, sier daglig leder Øyvind Langemyr i Bertelsen & Garpestad.

Prosjektdirektør Ove Nesje i Statens vegvesen er glad for at E39 Lønset-Hjelset nå endelig er kommet til byggefasen.

Den nye veien skal være med to og tre felt, med midtdeler.

- Dette har vi ventet lenge på. Veien som ligger der i dag er for dårlig og har ikke god nok trafikksikkerhet. Nå får vi en standard med 90 km/t og midtdeler. E39 Lønset - Hjelset er også viktig for sykehuset som er under utbygging, så her har vi to statlige prosjekter som er godt koordinerte og vil stå ferdige omtrent samtidig, sier Nesje.

Han håper at det gode samarbeidet Statens vegvesen har hatt med Bertelsen & Garpestad på E39 Betna-Stormyra kan bli videreført til prosjektet ved Molde.

- Starter tilrigging etter ferien

Om prosjektet

  • E39 Lønset-Hjelset omfatter bygging av 9,3 km ny 2/3-feltsvei med midtdeler mellom Lønset og Hjelset i Molde kommune.
  • Veien bygges avkjørselsfri og for fartsgrense 90 km/t. I tillegg til vegbyggingen består anlegget av 18 konstruksjoner med lengde fra 4 til 100 meter.
  • Arbeidet skal utføres som totalentreprise der detaljprosjekteringen inngår i leveransen.

- Vi skal nå ha en samhandlingsprosess der målet er at alle involverte skal bli bedre kjent med hverandre og med kontraktsinnholdet. Parallelt med dette vil byggeplanleggingen i regi av totalentreprenøren pågå. Tilrigging og forberedende arbeider vil så komme i gang over ferien og selve veiarbeidet utpå høsten, sier prosjektleder Halgeir Brudeseth. Ferdigstilling av prosjektet vil være høsten 2023.

Powered by Labrador CMS