Gudmund Roen, Hæhre Entreprenør (til høyre) og Jan Morten Ertsaas, Store Norske, signerte avtalen om det siste oppryddingsarbeidet i Svea.

Store Norske signerte avtale med Hæhre Entreprenør

Torsdag 25. november signerte Store Norske avtale med Hæhre Entreprenør AS om siste fase av opprydningsarbeidet i Svea.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I Miljøprosjekt Svea og Lunckefjell fjernes bygg og infrastruktur, deriblant veier, tankanlegg, kraftstasjon, kaianlegg og en flyplass.

Vi har tidligere omtalt tildelingen, og nå er avtalen signert:

- Vi har i dag inngått en avtale Hæhre om siste fase av opprydningsarbeidet i Svea. Hæhre har vært en meget solid entreprenør for oss i andre deler av prosjektet, og vi er trygge på at også avslutningen blir effektiv og innenfor oppgitte kostnads- og tidsrammer, sier Jan Morten Ertsaas, administrerende direktør i Store Norske.

Avtalen Store Norske har inngått med Hæhre Entreprenør AS gjelder formelt for Svea Fase 2B-2. Kontrakten består i hovedsak av masseflytting og terrengarrondering, og inkluderer fjerning av flyplass og godskai. Forventet anleggsstart er april 2022, med ferdigstillelse sommeren 2023. Avtalen har en verdi på 111 millioner kroner eksklusive opsjoner.

- Hæhre Entreprenør hadde også kontrakten på de to første fasene av opprydningen, som foregikk i Lunckefjell og over Marthabreen, og opprydning av veier og infrastruktur knyttet til Svea Nord-gruva. De har vist at de takler de krevende klimaforholdene og logistikkutfordringene i Svea, og de har levert godt på HMS, kvalitet, fremdrift og ikke minst samarbeid, sier prosjektleder Gudmund Løvli i Store Norske.

Powered by Labrador CMS