ILLUSTRASJON: Foreløpig får vi kun se en illustrasjon av den kommende elektriske terrenggående mobilkranen fra Tadano, men en kommersiell utgave skal stå ferdig i slutten av 2023.

Tadano nærmer seg verdens første elektriske terrenggående mobilkran

TADANO: Nå utvikles det Tadano hevder vil bli verdens første terrenggående elektriske mobilkran.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

SKranprodusenten går ut med nyheten om at konseptet er under utvikling, og at en lansering av en kommersielt tilgjengelig elektrisk mobilkran vil komme innen utgangen av 2023. Maskinen skal kunne transportere seg selv og utføre løft med elektrisk kraft fra batteri eller ledning på anleggs/byggeplassen.

Støynivået vil også reduseres betydelig med den elektriske mobilkranen, noe som vil være til stor fordel for de som jobber ved kranen eller ferdes i nærheten av den. Lavt støynivå og elektrisk drift uten utslipp, gjør det også mulig å benytte kranen både om natten og innendørs.

Tadano melder videre at selskapet er i prosess for å knytte til seg nødvendige komponentleverandører, og tar altså sikte på et en kommersiell utgave er tilgjengelig fra sent i 2023.

E-PACK: Et elektrohydraulisk system som kan kobles til kranen. Kranen kan dermed utføre løft uten å starten motoren på maskinen.

Miljømål

I april 2021 gikk Tadano Group ut med sine langsiktige miljømål, og selskapet vil redusere CO2-utslippene sine fra produksjonen med 25%, samt at produktene totalt skal ha 35% lavere utslipp i 2030. I 2050 skal Tadano være karbonnøytral, hevdes det. Den varslede elektriske mobilkranen, er selvsagt et ledd for å nå de kommende miljømålene. Bruk av HVO trekkes også frem som viktig for å redusere utslipp, spesielt i en overgangsfase til ren elektrisk (eller andre energikilder) drift.

Tadano har også utviklet en løsning som omtales som E-Pack, og dette inkluderer et elektrohydraulisk system som kan kobles til kranen. Kranen kan dermed utføre løft uten å starten motoren på maskinen. Systemet er tilgjengelig i Europa nå, og vil snart bli tilgjengelig i andre markeder som Japan, meldes det fra Tadano.

Powered by Labrador CMS