Fra venstre: Frank Duvholt (daglig leder hos Marthinsen & Duvholt AS), Kenneth Lensberg (maskinsjef hos Marthinsen & Duvholt), Nils-Arve Norendal (konsernkundeansvarlig hos Nasta), Tom Johansen (administrerende direktør i Nasta) og Lars Engmark (salgssjef hos Nasta).
Fra venstre: Frank Duvholt (daglig leder hos Marthinsen & Duvholt AS), Kenneth Lensberg (maskinsjef hos Marthinsen & Duvholt), Nils-Arve Norendal (konsernkundeansvarlig hos Nasta), Tom Johansen (administrerende direktør i Nasta) og Lars Engmark (salgssjef hos Nasta).

Utslippsfrie Zeron-maskiner til Marthinsen & Duvholt AS

- Zeron-maskinene skal operere i Oslo-området, der fokuset på miljø er aller sterkest, sier Frank Duvholt, daglig leder hos Marthinsen & Duvholt AS.

Publisert

Den første uken i mars signerte Frank Duvholt, daglig leder hos Marthinsen & Duvholt AS, for flere nye maskiner med Nasta AS. I tillegg til fire Hitachi beltegravemaskiner fra 27 til 40 tonn, består handelen av to helt utslippsfrie gravemaskiner av Nastas eget merke, Zeron.

Dette er maskiner som både ser ut som – og oppfører seg som – Hitachi-maskiner. Forvandlingen til elektrisk drivlinje skjer i produksjonslokalene til Nasta på Bommestad.

Viktig å ha utslippsfrie maskiner i Oslo-området

Marthinsen & Duvholt AS har 220 ansatte. Selskapet rundet i 2020 en stor milepæl med over 1 milliarder i omsetning, og resultatene er svært gode. Likevel er det knyttet en viss spenning til det å investere i utslippsfrie maskiner:

- Dette blir våre første elektriske gravemaskiner. Det grønne skiftet har gitt sterkt fokus på utslippsfrie maskiner i anleggsbransjen, så det er både spennende og morsomt å bli blant de første som tar dette i bruk. Som en fremtidsrettet entreprenør, med en stor del av jobbene i sentrale strøk, ønsker vi å investere i den siste teknologien. Zeron-maskinene skal operere i Oslo-området, der fokuset på miljø er aller sterkest. Det er en sikkerhet for oss å vite at maskinene er basert på Hitachi – et merke vi kjenner ut og inn fra et mer enn 20-års trygt og godt kundeforhold i Nasta, sier Duvholt.

Følgende maskiner inngikk i handelen:

  • 1 stk Hitachi ZX350-7
  • 2 stk Hitachi ZX300-7
  • 1 stk Hitachi ZX250-7
  • 1 stk Zeron ZE85
  • 1 stk Zeron ZE135

Kenneth Lensberg, maskinsjef hos Marthinsen & Duvholt, er godt fornøyd med utfallet:

- Det føles trygt å ha et godt samarbeid med en solid forankret, lokal leverandør. Produktene er førsteklasses og dyktige Nasta-mekanikere er alltid raske på pletten om det skulle være behov.

- Varmer i hjerterota

Vestfold-entreprenøren, grunnlagt i 1998, startet det hele med maskiner og utstyr fra Nasta. Konsernkundeansvarlig Nils Arve Norendal har vært «førstelinjekontakten» til bedriften hele veien, og ønsker å si følgende om storhandelen:

- Det varmer ekstra i hjerterota når en trofast kunde ønsker å plassere en så stor ordre hos Nasta. Det signaliserer at de setter pris på både oppfølging fra Nasta som firma, og den kvaliteten Hitachi leverer.

Administrerende direktør i Nasta, Tom Johansen, er også fornøyd:

- Marthinsen & Duvholt AS har alltid vært et firma som Nasta er stolt av å levere maskiner til, og være samarbeidspartner for. Vi er ydmyke og takknemlige for tilliten, og skal gjøre alt som står i vår makt for at Frank, Kenneth og de andre i M&D skal tenke på dette som en god investering.

Salgssjef Lars Engmark smiler også etter signeringen, og ønsker Marthinsen & Duvholt lykke til med maskinene og videre vekst.