Hæhre tapte mot Vegvesenet

Hæhre tapte mot Vegvesenet

Hæhre leverte anbudet feil sted, og fikk ikke gjennomslag i retten.

Entreprenørselskapet Hæhre tapte en milliardkontrakt med Statens vegvesen fordi de leverte anbudet til feil adresse. Tilbudet på en kontrakt på E6 Helgeland ble forkastet fordi tilbudssummen ble levert i Mosjøen.

Les saken: Hæhre: - Vi er samlet 308 mill. kroner rimeligere enn SkanskaMange har stilt seg spørsmålet om hvor mye samfunnet kan ha tapt på at Hæhre leverte «E6 Helgeland sør»-tilbudssummen til Statens vegvesen i Mosjøen og ikke i Oslo. Nå letter Albert Kristian Hæhre på sløret:

Kontrakten gikk i stedet til Skanska og NCC, som ifølge Hæhre var 308 millioner kroner dyrere enn Hæhre. Hæhre tok dermed saken til retten, men tapte saken i Oslo byfogdembete, melder NRK.

– Retten er kommet til at Statens vegvesens beslutning om å avvise Hæhres tilbud fra konkurransen ikke er truffet i strid med anskaffelsesregelverket. Hæhre har etter dette ikke sannsynliggjort at Statens vegvesen har gjort feil ved å avvise selskapets tilbud fra konkurransen, heter det fra retten.

Hæhre Entreprenør må i tillegg betale nærmere 800.000 kroner i sakskostnader til staten ved Samferdselsdepartementet. Entreprenøren må også ut med en halv million kroner til konkurrenten Skanska, som fikk oppdraget med å bygge E6 Helgeland sør, skriver NRK.

Daglig leder Knut Harstad i Hæhre vil ikke kommentere kjennelsen og dommen i dag.

– Vår advokat ser gjennom dommen og vi avventer ytterligere uttalelse til hans vurdering foreligger, sier han til NRK.

Statens vegvesen har denne kommentaren på vegvesen.no:

- Vi tar dommen til etterretning og konstaterer at Oslo byfogdembete er enig i at vår saksbehandling er korrekt. Samtidig vil jeg legge til at jeg synes det er svært beklagelig at vi havnet i denne situasjonen i utgangspunktet; dette er en sak vi gjerne skulle vært foruten, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak.

Forsiden nå