Ruth G. Haug og NFF inviterer til internasjonal debatt 22. august.
Ruth G. Haug og NFF inviterer til internasjonal debatt 22. august.

Tøff konkurranse opp til debatt

Utenlandske entreprenørers konkurranse på anleggsjobber i Norge diskuteres på NFF-møte 22. august.

Internasjonalt Forum i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) inviterer denne ettermiddagen og kvelden alle aktuelle aktører på det norske anleggsmarkedet til debatt. Tema er internasjonalisering og globalisering. Stadig flere utenlandske entreprenører kjemper om anbudene på det norske anleggsmarkedet.

- Det er kanskje min litt naive tanke, men jeg mener at vi må se det positive i det. Konkurranse kan være så mangt, men i det lange løp er det positivt. Tanken for dette arrangementet er å samles og bli kjent, og da kanskje spesielt med en del nye aktører. Her kan vi snakke om hvordan dette påvirker oss som bransje, hvordan vi kan møte konkurransen, hva vi kan lære og hva vi kan lære bort, sier Ruth G. Haug i LNS og medlem i NFFs Internasjonale Forum.

Hun håper på 40-50 deltagere på møtet som holdes hos Norconsult i Vestfjordgaten 4 i Sandvika onsdag 22. august klokken 16.30. Haug håper også utenlandske aktører som allerede er i Norge, kommer og benytter anledningen til å bli bedre kjent med norske «likesinnede».

Frode Nilsen i Leonhard Nilsen & Sønner er leder for Internasjonal komité i NFF og står for åpningen av møtet. Deretter følger en rekke innlegg:

Lars Aksnes (Svv) og Harald Nikolaisen (Jernbaneverket) vil belyse hva byggherrene forventer av økt internasjonal konkurranse i Norge.

Asgeir Loftsson (ISTAK) og Felix Amberg (Amberg Engineering AG) skal snakke om hva som gjør det norske anleggsmarkedet interessant for utenlandske selskaper.

Albert Kr. Hæhre vil snakke om hvordan den norske tunnelbransjen møter økt internasjonal konkurransen.

Nils Hæstad i Veidekke Entreprenør kommer til å snakke om aktuelle samarbeidsformer i et globalt landskap.

Stortingspolitiker Hallgeir Langeland (SV) kommer for å snakke om hvilke forventninger politikerne har til å invitere til økt internasjonal konkurranse på hjemmemarkedet.

Til slutt åpnes det for debatt, ledet av Frode Nilsen, frem til 19.45.

Påmelding kan gjøres her

Forsiden nå