Granåsen fotballhall.
Granåsen fotballhall.

NCC bygger Granåsen fotballhall

I juni starter NCC opp arbeidet med å bygge Granåsen fotballhall i Trondheim. Etter planen skal fotballhallen stå klar innen utgangen av 2024. Kontrakten med Trondheim kommune er på 236 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Den 13.000 kvadratmeter store fotballhallen skal bygges like ved det nye ski- og hoppanlegget i Granåsen idrettspark, som NCC bygger for kommunen. Hallen skal dimensjoneres for innendørs 11-fotball i henhold til internasjonale mål. I tillegg til selve fotballhallen inneholder bygget også garderobeanlegg og fellesarealer.

– En fotballhall i Granåsen er etterlengtet av mange. Etter en god samspillsfase og politisk investeringsbeslutning, gleder vi oss nå til å komme i gang med byggearbeidene, sier Mona Åsgård, utbyggingsleder Granåsen i Trondheim kommune

Vi har i dette prosjektet gjennomført en inspirerende og utviklende samspillsfase sammen med byggherren, arkitekter, brukere og øvrige rådgivere. Kompetansen og erfaringer fra alle involverte mener jeg har gitt oss en svært god løsning. Vi ser nå frem til å sette i gang arbeidet, og sammen med kunden, bygge en svært etterlengtet fotballhall, sier Roger Nygård, leder for NCC Building Norge.

I løpet av samspillsprosessen har Trondheim kommune og NCC jobbet frem løsninger som har bidratt til å redusere kostnadene i forhold til utgangspunktet.

– Det har vært en svært god prosess og vi har fått maksimalt ut av et forbilledlig samspill hvor vi har utnyttet hverandres kompetanse optimalt. Dette har blitt et kjempeprosjekt som hele Trondheim kan nyte godt av, sier Lars Petter Gamlem, distriktsleder for NCC Building Midt-Norge.

Plusshusstandard

NCC og Trondheim kommune har fokus på gode bærekraftige løsninger i prosjektet. Utførelsen på byggeplassen vil være tilnærmet utslippsfri, hvor elektriske maskiner med mulighet for hurtiglading skal anvendes.

Hallen skal bygges energieffektiv med Breeam-sertifisering og plusshusstandard. De kommende brukerne av hallen skal varmes med energi fra egen brønnpark, og solcellepaneler skal stå for deler av strømproduksjon.

På det meste vil ca. 40 personer fra NCC og underentreprenører være involvert i byggearbeidene.

Powered by Labrador CMS