STOR BESTILLING: 151 Iveco eDaily er på vei til England.

Bestiller 151 Iveco eDaily

OVERLEVERT: Den første av de 151 Iveco eDailyene ble nylig overlevert til kunden. 

Publisert

IVECO har levert den første eDailyen til Tesco, en av Storbritannias største supermarked-kjeder. Leveransen er et nytt skritt på veien mot avkarbonisering av distribusjonen.

eDaily med to batteripakker blir en del av Tescos hjemleveringsflåte. Bilen er spesifisert for å optimalisere forholdet mellom nyttelast og rekkevidde. Ytterligere 150 eDaily, hver  med to batteripakker vil inngå i Tescos EV-flåte i løpet av 2024. 

Dette første eksemplaret av nye eDaily (42S14E) gjør det mulig å foreta leveranser med null utslipp til kundene. Bilen har et modulæret batterioppsett hvor kunden kan velge ulike antall batteripakker. Den elektriske motoren yter 140 kW og 400 Nm dreiemoment. 

Lading

Bilene kan hurtiglades med inntil 80 kW, noe som gjør at inntil 100 km rekkevidde oppnås på bare 30 minutter. Ombordladeren er på 22 kW og lar Tesco lade på AC-ladere ved lokale butikker. Bilene er utstyrt med en 15 kW e-PTO for å drifte kjøleaggregatet. En sekundær 12V e-PTO gir lavspenningskraft for ekstra kjøling, og sørger for null utslipp. 

Tesco benytter også eDailys avanserte digitale funksjoner som kan overvåke kjøretøyets kjøremodus, og fjernstyre valg for optimalisert ytelse og effektivitet. 

Tesco har benyttet Daily i sin landsdekkende flåte siden 2010. For sjåførene vil overegangen til eDaily være enkel, da bilene er utstyrt med IVECOs Hi-Matic automatgirkasse, som også er brukt i flåtens dieselkjøretøy.

Powered by Labrador CMS