FORD F-150 LIGHTNING: Dag Ødegaard og kona Angela Taliaferro er de første som Ford overrakte nye F-150 Lightning i Norge til.

Ble første kunde utenfor Amerika med Ford F-150 Lightning

FORD MOTOR NORGE AS: Fredag 9.februar fikk Lier-paret det de omtaler som drømmebilen.

Publisert Sist oppdatert

– Endelig slipper vi å kjøre to biler for å få med oss to tenåringsbarn, kone og all bagasjen til hytta i Trysil. Dette er en drømmebil for oss som elsker USA og Texas. Spesielt det at den har fem seter gjør at vi endelig får råd til å kjøpe oss en skikkelig familiepickup som attpåtil er helelektrisk og proppfull av ny teknologi. Den er helt rå – både på komfort, plass og å kjøre, sier den stolte eieren, Dag Ødegaard.

I løpet av de neste månedene vil nordmenn over hele landet få overlevert den svært ettertraktede elektriske pickupen med veiledende pris på 1.186.000 kroner inkludert avgift.

Bilen har WLTP-rekkevidde på 429 kilometer, 452 hestekrefter, firehjulstrekk og dreiemoment på 1040 newtonmeter.

Texas og BBQ-shop

OVERLEVERING: Fra venstre ser vi Per Gunnar Berg, adm.dir, Ford Motor Norge, F-150 LIghtning eier, Dag Ødegaard og kona Angela Taliaferro og adm.dir RøhneSelmer, Kjetil Hagestande.

Med kone fra Texas og eier av BBQ Shop, en spesialbutikk som selger amerikansk grill- og barbecue-utstyr, har eieren av den første F-150 Lightning som Ford har levert ut i Norge, et spesielt nært forhold til USA. Det var på en av de mange turene dit han falt for Fords F-serie med pickuper.

– Jeg var sannsynligvis også en av de første i Norge som prøvekjørte F-150 Lightning og var helfrelst fra første øyeblikk. Plassen er helt utrolig. Selv i baksetet sitter sønnen min på 2 meter godt. Jeg liker også følelsen av at den er så stor og trygg samtidig som den er sprek og like enkel å kjøre som en langt mindre bil. Det er en grunn til at dette i en årrekke har vært verdens mest solgte pickup, sier Dag Ødegaard.

Enorm interesse

– Dette er en merkedag for Ford i Norge. Som første land utenfor Amerika får vi muligheten til å levere ut en av de mest omtalte elektriske bilene i verden de siste årene. Vi ser frem til å gi full gass for å gi enda flere nordmenn muligheten til å oppleve en helelektrisk bil ulikt alt annet som tilbys i Norge. Den er både større, sterkere og råere enn det meste du finner på det norske markedet, og er like god som familiebil som til arbeid, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

FØRSTE I NORGE: Fv. ser vi PR-direktør i Ford Motor Norge (FMN), Anne Sønsteby, distriktssjef i FMN, Mads Pedersen, Adm.dir FMN, Per Gunnar Berg, kunde Dag Ødegaard og Angela Taliaferro, adm.dir RøhneSelmer (RS), Kjetil Hagestande, selger RS, Lars Koppang, plassjef Fredrik Simensen, RS Asker & Bærum

Rett under seks meter

Den nye helelektriske pickupen er hele 5,91 meter lang og 2,44 meter bred. F-150 Lightning har også en nyttelastkapasitet på 535 kg* og maksimal tilhengervekt på 3490 kg*. 

Med firehjulstrekk som standard, et uavhengig bakhjulsoppheng og lavt tyngdepunkt er både fremkommeligheten og kjøreegenskapene gode, uavhengig av vær- og kjøreforhold. 0 - 100 går unna på under 5 sekunder.

Understellet er forsterket med metallplater for å beskytte batteri og motor i tøft terreng. Batterikassen er vanntett og beskyttet av et støtabsorberende materiale.

F-150 Lightning kommer med et Standard Range litium-ion-batteri med 98 kWt utnyttbar energi som kan lades fra 15 til 80 % på 39 minutter med en 150 kW DC-hurtiglader.

Utstyrslista

Norgesversjonen av F-150 Lightning kommer også med et 10-veis elektrisk justerbart førersete med både varme og kjøling i forsetene. Et B&O Premium Sound lydanlegg med 8 høyttalere og en subwoofer er også standard. Det er smarte løsninger som Pro Power hvor bilen brukes som strømkilde for å gi inntil 2300 W med strøm til verktøy og lignende.

FLERE LIGHTNING: I løpet av 2. kvartal 2024 forventer Ford Motor Norge å få inn et lite antall ekstra biler som skal selges på vanlig måte.

Rygging med den helelektriske pickupen blir også langt enklere med Pro Trailer Backup-assistenten. Her overvåker du ryggingen fra den 15,5 tommers store berøringsskjermen i førermiljøet og manøvrerer bil og henger ved hjelp av et eget roteringshjul.

Får inn noen ekstra

I løpet av 2. kvartal 2024 forventer Ford Motor Norge å få inn et lite antall ekstra biler som skal selges på vanlig måte. På grunn av den store etterspørselen anbefaler han alle som er interessert til å være raskt ute om de vil sikre seg en perfekt helelektrisk familiebil og en ekte arbeidshest.

– Bare den siste måneden har vi fått en rekke nye henvendelser. Det sier sitt om den ekstremt sterke posisjonen F-150 Lightning har fått på relativt kort tid, både i Norge, men også ellers i verden, sier Per Gunnar Berg.

F-150 LIGHTNING: Dag Ødegaard og kona Angela Taliaferro er de første som Ford overrakte nye F-150 Lightning i Norge til.
Powered by Labrador CMS