ENDELIG NY BIL: God stemning på Hønefoss videregående skole. Både elever og lærere gleder seg over første nye skolebil på 30 år.

Første nye lastebil på nesten en mannsalder

SKOLEBIL: God stemning hos Hønefoss videregående skole med nye skolebiler.

Publisert Sist oppdatert

Den nye bilen er en Scania R410 6x2*4, utstyrt med krokløft og med biogass som drivstoff. I tillegg til å være den første nye lastebilen på nesten en mannsalder er det den første lastebilen i offentlig skole som er klimanøytral.

Krokbilen skal tas i bruk av alle elevene som går Yrkessjåførutdanningen ved Hønefoss videregående skole. Hvert skoleår er det to inntak med inntil 30 elever i hver klasse.

I løpet av et halvår får elevene førerkort og kompetansen som skal til for at de kan starte lærlingperioden som fører frem til et fagbrev. Det er behovet til lærebedriftene som avgjør hvilke førerkortklasser elevene får.

Den nye krokbilen skal kjøres på komprimert biogass. Å introdusere elevene for andre energikilder og løsninger som kan være med å drive det grønne skiftet fremover er viktig for skolen.

Hønefoss videregående var eid av Viken fylkeskommune før oppløsningen. Viken hadde en målsetning om å bli klimanøytrale. Det utløste et tilskudd til ny bil som gjorde det mulig å kjøpe ny bil for første gang på lang tid.

Det ble tidlig klart at komprimert gass var det beste alternativet for Hønefoss videregående. Nærhet til fyllestasjoner og utbredelse av disse var avgjørende.

TUNGBIL: Elev Nicholas Fjellstad gleder seg like mye som avdelingsleder Erik Lysenstøen over ny bil.

-Det blir spennende å kjøre med gassbil og se hvordan det fungerer, sier Nicholas Fjellstad (20) fra Vikersund.

- Vi har byttet mange biler i årenes løp, men vi har stort sett alltid kjøpt brukte biler. Dette er faktisk bare tredje gangen vi får en ny lastebil siden oppstarten på 80-tallet, sier avdelingsleder Erik Lysenstøen ved Hønefoss vgs.

Den aller første nye bilen var en Scania 82 snutebil med dobbeltkabin.

Powered by Labrador CMS