En hevnlysten vogntogsjåfør er tiltalt for å ha tent på 25 Swift Transportation-vogntog i USA.

Ildspåsetter-tiltalt avslørt av sin egen trekkvogn

Tiltalt for å ha tent på 25 vogntog med stor geografisk spredning.

Publisert Sist oppdatert

Trådløse kommunikasjonssystemer finnes i de fleste lastebiler i dag. I USA ble en GPS-lokalisator i et vogntog nylig brukt for å bevise at en vogntogsjåfør hadde vært til stede ved en 25 ildspåsettelser av vogntog fra Swift Transportation. Alle utført om natten på døgnhvileplasser i 2020, 2021 og 2022.

Alle de 25 hendelsene skjedde ved to motorveier, I-10 og I-40, som forbinder den østlige og vestlige kysten av landet, fordelt på seks i California, tre i Arizona, ni i New Mexico, tre i Texas og én i Oklahoma, Louisiana, Arkansas og Alabama.

Etterforskerne innhentet informasjon fra mobiltelefonmaster i nærheten av brannene ved branntidspunktene. Det viste seg at ett SIM-kort hadde vært koblet til senderne i 24 av de 25 tilfellene. Det var imidlertid ikke et kort fra en telefon, men fra en GPS-lokalisator installert i en lastebil.

På denne måten fant man frem til en 64-årig vogntogsjåfør fra Michigan. I huset hans og i lastebilen hans ble det funnet bevis som bekreftet at han hadde vært ved brannene.

Det ble også avdekket at han hadde en konflikt gående med Swift, etter at han i 2018 ble dømt for å ha fraktet stjålet gods. I rettssaken var Swift Transportation en viktig bidragsyter til å få ham dømt.

Til alt hell ble ingen personer skadet i de mange brannene.

For 25 brannstiftelsessaker, uten fysisk skade, kan tiltalte likevel dømmes til mellom 5 og 20 års fengsel.

Powered by Labrador CMS