Scania SmartOpen er en ny funksjon som kommer med det nye digitale dashbordet. Ved å slå synkront på samme sted på begge dørene låser bilen seg opp hvis nøkkelen er glemt inne i bilen.

Scania lanserer unikt låsesystem

Scania kan som første lastebilprodusent nå vise frem et unikt system som gjør det mulig å låse opp bilen uten nøkkel.

Publisert Sist oppdatert

Det er det nye Smart Dash som åpner nye muligheter. Det nye dashbordet som Scania viste frem høsten 2023 har ikke bare to nye og innovative skjermer som er den første og mest i øyenfallende forskjellen for sjåføren. Under dashbordet ligger det betydelig større datakraft i forhold til foregående generasjoner lastebiler. Nå kommer Scania Smart Open som en forlengelse av dette.

Det åpner for en ny funksjon som Scania har jobbet med i en årrekke. Den nye funksjonen er like enkel som den er genial.

Problem

Mange lastebilsjåfører har opplevd at nøkkelen ligger igjen i bilen og at dørene låser seg. Nå kan den utfordringen være løst.

Det skal slås med presisjon for at låsen på førersiden skal åpne.

Med Scania Smart Open ligger det en sensor i hver dørplate på lastebilen. For å åpne bilen er det kun muskelkraft sammen med god koordinasjon som trengs.

Det må være to personer for å kunne låse opp døren. Begge personer må slå helt synkront, på samme sted på dørplata og med lik kraft på hver sin side av bilen. Gjør man dette åpner låsen på førerdøren seg.

Langt prosjekt

Den første Scaniaen som har blitt utstyrt med dette nye systemet er en av Norsk Scanias demobiler som ble brukt under Scania Winter. Erfaringene så langt har vært svært gode.

På Scania-fabrikken har de hatt et ønske om å kunne tilby denne løsningen i mange år. Ønsket stammet i sin tid fra norske kunder, og fabrikken har lagt ned mye krefter i å finne en god løsning.

Det er også mulig å ettermontere systemet på eldre Scania lastebiler. Da er forutsetningen at det er en fungerende fjernkontroll til bilen.

PS: Dette var en aprilspøk fra Norsk Scania. 

Powered by Labrador CMS