Illustrasjonsbilde fra en av Scanias fabrikker.
Illustrasjonsbilde fra en av Scanias fabrikker.

Scania stopper lastebil-produksjonen denne uken

Mangler i likhet med mange andre produsenter halvledere.

Publisert

Den globale mangelen på halvlederkomponenter som benyttes i elektroniske deler (dioder og transistorer) påvirker for tiden bilproduksjonen i verden.

Scania har hatt den vanskelige situasjonen under kontroll til nå, men denne uken må produksjonen av Scania-lastebiler stoppes i Sverige. 9000 ansatte er rammet.

- Det har vært ekstremt utfordrende i lang tid nå. Scania har lyktes å stå imot, og når vi har hatt behov for å senke produksjonen har vi kunnet øke produksjonen tilsvarende etterpå. Men nå er situasjonen så anstrengt at vi går inn i en fase der vi mister litt volum. Vi trenger å senke tempoet i produksjonen litt, midlertidig, sier Karin Hallstan i Scania til Sveriges Radio.

Scania stopper derfor produksjonen hele denne uken i Sverige.

- De ansatte har vært helt fantastiske til å stå på når det trengs, men jeg tror alle gleder seg til vi kommer til en mer normal situasjon, sier Hallstan videre til Sveriges Radio.

Det svenske rikskringkasteren melder også at Volvo Cars' fabrikk i Torslanda har stoppet produksjonen denne uken.

Verden over øker mengden nesten ferdig produserte kjøretøy som står parkert ved produksjonsanlegg i påvente av halvledere til bilenes datamaskiner.

Powered by Labrador CMS