28.-30. september arrangeres messa og konferansen Transport & Logistikk. Bildet er fra 2019-utgaven av messa. Og ja, det er Marit Bjørgen på bildet! Hun fikk bransjeinformasjon fra Julianne Brox.
28.-30. september arrangeres messa og konferansen Transport & Logistikk. Bildet er fra 2019-utgaven av messa. Og ja, det er Marit Bjørgen på bildet! Hun fikk bransjeinformasjon fra Julianne Brox.

Transport-treff i Lillestrøm

Nå er det tid for Norges største bransjeopplevelse for transportnæringen – Transport & Logistikk.

28. til 30. september er 38.000 kvadratmeter på Nova Spektrum i Lillestrøm fylt opp med av importører, offentlige etater, veteranlastebiler, familieaktiviteter og en konferanse med faglig påfyll. Det er gratis inngang til hallene.

Tungbilimportører

Åtte lastebilmerker som er representert i det norske markedet kommer til Transport & Logistikk i Lillestrøm. I tillegg til Volvo, Scania, Mercedes, MAN, DAF, Iveco, Renault og Sisu, vil over 240 utstillere være til stede på messa. Se hele utstillerlisten her.

Kundedirektør i Nova Spektrum, Trond Andersen, konkluderer:

– Arrangementet Transport & Logistikk samler hele verdikjeden innen transport- og logistikksektoren, og tungbilimportørene representerer en stor og viktig del av utstillingen. For aktørene i bransjen er dette en perfekt arena å vise frem nyheter på, og å synliggjøre bredden av egen produktportefølje på området for lastebil og buss. Sammen med Norges Lastebileier-Forbund, NHO Logistikk og Transport, Norsk Industri og Norske Havner gleder vi oss stort til dørene endelig åpnes 28. september 2023.

INNGANG: Tusenvis var på messa i 2019 og det kommer tusenvis i år også.
INNGANG: Tusenvis var på messa i 2019 og det kommer tusenvis i år også.

Messa er åpen fra klokken 9 til 18 torsdag 28, fredag 29. og lørdag 30 september.

I 2019 samlet Transport & Logistikk 15.000 besøkende og over 230 utstillere. Målsettingen i 2023 er å øke antall besøkende.

Topp foredragsholdere på attraktiv fagkonferanse

Det er NHO Logistikk og TransportNorsk Industri og Norske Havner som arrangerer konferansedelen på Transport & Logistikk, torsdag og fredag, og her er det påmelding som gjelder med priser i 5000-kronersklassen.

POLITIKER: Siv Jensen trener på å kjøre lastebil i simulator. Bilde fra messa i 2019.
POLITIKER: Siv Jensen trener på å kjøre lastebil i simulator. Bilde fra messa i 2019.

På konferansen vil Dr. Omera Khan fra Maersk og Ole Hagen, visepresident i FIATA, fortelle om endringer og nye frakt-trender. 

Susanne Nævermo-Sand i Celsa Nordic, Sigrun Aasland i Zero, og Camilla Gramstad i Elkjøp skal guide tilhørerne gjennom temaer som resirkulering, gjenbruk, fossilfri transport og klimapolitikk. 

Are Kjensli, adm. direktør i NHO Logistikk og Transport, Kjell Olafsrud i NLF og Kirsten Steenberg fra Schenker skal ta for seg fremtidens kompetansebehov og rekruttering til bransjen.

LASTEBILER OG UTSTYR: Det er ikke så rent få lastebiler og tilbehør som er inne og ute på Nova Spektrum når Transport & Logistikk arrangeres. Bilde fra 2019.
LASTEBILER OG UTSTYR: Det er ikke så rent få lastebiler og tilbehør som er inne og ute på Nova Spektrum når Transport & Logistikk arrangeres. Bilde fra 2019.

Det er Jo Eirik Frøise i Norsk Industri som har hovedansvaret for gjennomføringen av konferansen.

Veteranlastebiler 

Transporthistorisk Forening vil bidra til glede og underholdning på Nova Spektrum 28.–30. september. Da stiller medlemmene ut 30–40 veterannyttekjøretøy.

– Transporthistorisk Forening har 740 medlemmer spredt over hele landet. Hvert år arrangerer vi Vognmannen, som er Norges eldste løp med gamle nyttekjøretøy. I 2022 ble det arrangert under veterandagene på Magnor Travbane, og i år blir det på Lunde i Telemark med 160 påmeldte. I tillegg har foreningen årlige treff og hyggelige sosiale turer i Norge, Sverige og Danmark. Vi gleder oss veldig til å vise flotte veteranbiler for et engasjert publikum under Transport & Logistikk i september, sier styreleder Nils Magne Gjeitnes.

Gratis-seminarer på NLF-standen

Både torsdag, fredag og lørdag arrangeres gratis-seminarer som retter seg mot bileiere og sjåfører på standen til Norges Lastebileier-Forbund. 

Eksempler på temaer, er det nye risikoklassifiseringssystemet som benyttes ved kontroller, praktisk bruk av fartsskrivere, og hvordan en registrerer arbeidstid. Det vil også bli fokus på alle NLFs produkter og tjenester, og demonstrasjon av disse.

Statens vegvesen holder seminar om ladeinfrastruktur, og du får møte unggutten Daniel Christensen som hacket Telenor–og som siden fikk jobb i samme selskap. Dette er bare noe av det som kan oppleves gratis på NLF sin seminarscene, i tillegg til podkast-innspillinger og andre aktiviteter.

Satser sterkt på rekruttering

Allerede tidlig i august, var det bekreftet at 1000–1500 skoleelever vil besøke Transport & Logistikk. 

Trond Helge Henriksen, styreleder i Samarbeidsforum for opplæringsvirksomheter innen transport- og logistikkfag i Norge (Sotin), forteller at de jobber for flere faglærte arbeidstakere:

– Siden 2019 har Sotin, sammen med NLF og NHO Transport gjennomført en landsdekkende turné kalt «Følg drømmen, ikke strømmen». Hensikten er å løfte frem sjåføryrket og informere om hvilke utdanningsmuligheter som finnes. Vi ser at dette fungerer. Først og fremst ser vi det på søkertall til transport- og logistikkfagene, og vi ser også at i områder der det allerede er et godt miljø rundt yrkessjåførutdanningen spesielt, er det gode søkertall. Vi håper og tror at både skoleelever og andre interesserte vil møte oss på og ta en snakk om karriere på Transport & Logistikk, sier han.

Stopp, se og vink med «Venner på veien»

Lyst til å ta med hele familien på messen? I tillegg til kvalifisering i NM i kjetting, lastebilsimulatorer og utfordringer med å finne feil på et vogntog, er det duket for «Venner på veien» på Transport & Logistikk lørdag 30. september. 

KJETTING: Bilde fra 2019. Trening i å legge på kjetting.
KJETTING: Bilde fra 2019. Trening i å legge på kjetting.

Dette er Norges Lastebileier-forbunds trafikksikkerhetskampanje, som retter seg spesielt mot barn i 1. og 2. klasse. På høsten gjennomføres den av forbundets medlemmer over hele Norge, og målsettingen er å komme i direkte kontakt med barn, og lære dem hvordan de skal forholde seg til store lastebiler i trafikken. 

Samferdselsministeren åpner konferansen

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård har allerede blitt en god venn av Transport & Logistikk-konferansen. Da Nygård tiltrådte som statsråd i 2021 var Transport & Logistikk-konferansen den første konferansen han deltok på, bare timer etter han tiltrådte.

Arrangørene bak Transport & Logistikk er svært glade for at statsråden tar seg tid til å besøke årets konferanse og ser frem til et spennende innlegg om hvor regjeringen vil ta sektoren fremover. 

– Transport er svært viktig både for folk flest, for næringslivet, for beredskap og for landets motstandskraft mot klimakonsekvenser. Møteplasser som Transport & Logistikk gir muligheten for å snakke sammen, og lytte til hverandres erfaringer for å sammen finne de beste løsningene for morgendagens transportutfordringer, sier Jon-Ivar Nygård.

Powered by Labrador CMS