Vogntogsjåfør dømt til fengsel i 110 år i USA etter bremsesvikt

Mistet bremsekraften og kjørte inn i stillestående kø i Denver, Colorado, i 2019. I desember 2021 kom straffutmålingen som ble på 110 år i fengsel!

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Vogntogsjåfør Rogel Aguilera-Mederos kjørte ned en lang bakke på motorveien Interstate 70 i Denver, Colorado, i USA da bremsene sluttet å virke.

Han skal ha kommet opp i ca. 140 km/t da bremsekraften forsvant. Det er laget grusfeller i lange nedoverbakker på hovedveier i USA for å stoppe løpske vogntog. Sjåføren i 20-årene passerte en slik, men kjørte ikke inn i den.

Lenger nede i bakken var det stillestående kø. Aguilera-Mederos skal ha hatt en plan om å kjøre ut på veiskulderen ved køen, men der skal det ha stått et vogntog. Han kjørte inn i køen og forårsaket at fire døde, mange ble skadet og at 28 kjøretøy ble ødelagt. Det brøt ut en stor brann etter den kraftige krasjen.

I oktober ble sjåføren ble funnet skyldig i: Fire bildrap, seks angrep av første grad med ekstrem likegyldighet, ti forsøk på angrep av første grad med ekstrem likegyldighet, to angrep med kjøretøy, uforsiktig kjøring og fire tilfeller uforsiktig kjøring som forårsaket død.

Straffutmålingen ble gitt 13. desember av Colorado's First Juridical District Attorney's Office. Den samlede straffen ble på 110 år! Dette er den samlede minimumsstraffen for alle punktene han er dømt for.

Dommer i Colorado District Court, Bruce Jones, opplyste at han var bundet av lovene om minimumsstraff.

Sjåførens forsvarer James Colgan, sier at det blir levert anke på grunn av feil i rettsbehandlingen.

- Utmålingen i seg selv vil ikke bli anket, for retten har fulgt loven. Men loven, slik den er skrevet, er barbarisk og drakonisk. Det må bli en forandring i loven, sier Colgan til CNN.

Powered by Labrador CMS