Scangates Arctic hurtigport kan åpnes på fem sekunder.
Scangates Arctic hurtigport kan åpnes på fem sekunder.

Ny hurtigport

Siktek AS i Sandnes har utviklet en ny hurtigport i samarbeid med Innovasjon Norge og Norsea AS.

Publisert Sist oppdatert

Den nye speedgaten som er 100% utviklet i Norge har fått navnet Scangates Arctic.

Scangates har nylig utviklet og solgt sine første egenutviklede hurtiggående foldeporter i Norge, og de er produsert lokalt i Rogaland. Målet har vert å få utviklet en port som holder – selv under tøffe værforhold som man har langs kysten i Norge. Portene har en åpne/lukkesyklus på fra fem sekunder.

Når nå Sandnes-firmaet Siktek AS, som eier Scangates-konseptet, lanserer den selvbærende hurtigporten Scangates Arctic, er det med relativt lang erfaring fra denne typen produkter.

- I 15 år har vi solgt, montert og hatt service på denne typen produkter i Norge, noe som har gitt oss verdifull erfaring som vi tok med oss inn i prosjektet som vi presenterte for Innovasjon Norge og Norsea AS. De tente på ideen vi hadde, og nå to år etter er de første portene levert og testkjørt med over 250.000 åpne/lukkesykluser, sier daglig leder John Eirik Øvstebø.

Han vil ikke røpe for mye enda, men porten har blant annet en løsning med et integrert styresystem innebygget i stolpen, noe som medfører at det ikke trengs et eksternt skap eller trekking av ekstra kabling.