F.v: Erling Omre (daglig leder i Kynningsrud Fundamentering), Trond Båsum (daglig leder i Båsum Boring), Stein Båsum og Niils Hæsted (styrerformann i Kynningsrud Fundamentering).
F.v: Erling Omre (daglig leder i Kynningsrud Fundamentering), Trond Båsum (daglig leder i Båsum Boring), Stein Båsum og Niils Hæsted (styrerformann i Kynningsrud Fundamentering).

Veidekke kjøper Båsum Boring AS

Veidekke-selskapet Kynningsrud Fundamentering kjøper majoritet i Båsum Boring som har 60 ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Veidekkes datterselskap, Kynningsrud Fundamentering, har inngått intensjonsavtale om å kjøpe 73 prosent av aksjene i Båsum Boring AS fra Krøderen i Buskerud og i Trøndelag.

- Båsum er Norges største aktør innen brønn- og energiboring, og et meget veldrevet selskap. Dette kjøpet vil styrke oss innen energi- og miljøløsninger, samt tilføre oss nye tjenester på anleggs­markedet, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

60 ansatte

Båsum Boring har siden starten i 1952 bygget seg opp til å bli ledende i Norge innen boretjenester for energi-/vannbrønner, fundamentering, gjennomboring samt utblokking og rehabilitering av rør uten graving.

Selskapet har en årlig omsetning på rundt 150 millioner kroner og 52 ansatte på Krøderen og 8 i søsterselskapet Båsum Trøndelag.

- Jeg ser at det å knytte Båsum Boring til Kynningsrud Fundamentering og Veidekke vil være bra for oss for å utvikle vår virksomhet videre. I tillegg blir vi nå en del av en stor og kompetent entreprenør og får muskler til være med å kjempe om stadig større oppdrag på det norske anleggsmarkedet. Dette er jeg udelt positiv til, sier daglig leder, Trond Båsum, i Båsum Boring AS.

Nye forretningsområder

- Båsum Boring vil tilføre oss nye forretningsområder og styrke vår gjennomføringsevne og konkurransekraft. Dette er et svært solid selskap med et godt omdømme som vi gleder oss til å få med på laget, sier daglig leder Erling Omre i Kynningsrud Fundamentering AS.

Det forventes at endelig avtale inngås i slutten av september under forutsetning av Konkurransetilsynets godkjennelse.