Trondheims tidligere hovedbrannstasjon er nå blitt et kultursenter i Trondheim.

Fra brannstasjon til verneverdig flerbruksbygg

NCC Norge AS har totalrenovert Trondheims tidligere hovedbrannstasjon til en verdi av 125 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

 Der det tidligere var brannmenn og brannbiler, er det nå litteraturhus, kafé, kunsthall og moderne og lyse kontorlokaler.

– Det er ikke tvil om at det har vært en krevende jobb, der vi blant annet har prøvd å ta vare på en rekke av de originale detaljene i bygget, sier Trond Espen Lorentzen, prosjektleder i NCC Norge.

Nesten to år har arbeidet tatt, etter at selskapet Brannstasjonen SMN AS (som SpareBank 1 SMN står bak) overtok bygget og satte i gang en omfattende ombygging og oppgradering.

6.500 kvm fordelt på seks etasjer

Bygget har seks etasjer og to kjelleretasjer etter ferdigstilling.

I tillegg er det oppført et tilbygg i seks etasjer hvor den øverste består av forskjellige tekniske rom. Miljø og bærekraft har vært avgjørende for NCC Norge i arbeidet med bygget, som følger Breeam-standarden, som i likhet med andre strenge miljøsertifiseringer som i økende grad etterspørres av både private og offentlige byggherrer.

Trondheims lokalpresse har fattet stor interesse i byggeprosjektet da bygget ligger sentralt i Trondheim, er delvis vernet av byantikvaren og inneholder en kunsthall i førsteetasjen hvor også Foreningen Litteraturhuset i Trondheim har sine lokaler.

Powered by Labrador CMS