NCC arrangerer årlig Awareness Day der de ansatte diskuterer og kommer med innspill til økt sikkerhet på egen arbiedsplass.

NCC stoppet opp

18.000 NCC-ansatte stanset arbeidet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Dette gjorde de for å fokusere og reflektere over sikkerhet på arbeidsplassen.

Onsdag 7. september stanset NCC i alle de nordiske landene opp arbeidet i en time, for å sette fokus på sikkerhet på arbeidsplassen. NCC gjennomfører Awareness Day og 18.000 ansatte bruker dagen til å reflektere over både egen og andres sikkerhet i NCC.

De ansatte bruker tid på å drøfte risiko på arbeidsplassene på denne årlige dagen, hvordan sikkerheten og arbeidsmiljøet kan økes og hvordan holdningen til en sikker arbeidsplass kan bli enda bedre.

I år er det sjette gangen NCC arrangerer Awareness Day og i år er temaet Time Out: At man skal ta en stopp hvis man opplever arbeidssituasjonen usikker.

Sterkt HMS-fokus

- Vi har sterkt fokus på HMS-arbeidet, og er gode på dette i NCC. Men vi ønsker å bli enda bedre. Derfor har vi valgt å stanse arbeidet i én time i dag i hele konsernet, for å prioritere sikkerhet, sier HMS-sjef i NCC i Norge, Anne Onarheim Moger i en pressemelding.

Klokken ni stoppet arbeidet opp og det ble en pause i arbeidet på flere tusen prosjekter i hele konsernet, og alle ble samlet for å drøfte hvordan sikkerheten kan forbedres, inklusive underentreprenører og konsulenter.

Oppfordres til å mene noe om sikkerheten

Målet med Awareness Day er å komme frem til helt konkrete forslag til hvordan sikkerheten i NCC kan forbedres. Det er utarbeidet et forslag til diskusjonspunkter og alle ansatte oppfordres til å mene noe om hvordan sikkerheten ivaretas på deres arbeidsplass.

- Det er viktig at alle ansatt engasjeres i sikkerhetsarbeidet på arbeidsplassen. Arbeidsmiljø og sikkerhet er viktig for alle, og den enkelte ansattes motivasjon og holdninger er avgjørende for å lykkes, sier Moger.

Powered by Labrador CMS