Svevia med første store anleggsoppdrag i Norge

Svevia skal bygge veier, kranplasser, fundamenter og internt elnett i forbindelse med byggingen av Raskiftet vindkraftpark i Hedmark.

Publisert Sist oppdatert

Svevia har inngått avtale med det svenske vindkraft-etableringsfirmaet OX2 på grunnarbeidene i forbindelse med at Austri Raskiftet DA bygger vindkraftverk med 31 turbiner i kommunene Trysil og Åmot.

- Dette er Svevias første store anleggsoppdrag i Norge og en mulighet for å vise mer av Svevias brede kompetanse. Prosjektet skal gjennomføres av våre svenske kolleger som har stor erfaring med å bygge vindkraftparker, sier daglig leder Lars Reitan i Svevia Norge AS.

Anleggsperioden

Prosjektet omfatter etablering av veier samt forsterkning og utviding av eksisterende veier. For å kunne reise de 180 meter høye vindkraftturbinene, bygges solide kranplasser til plassering av de 31 turbinene på fundament. Svevia skal også stå for etableringen av ledningsnettet på feltet og veivedlikehold i byggeperioden.

Oppdraget starter høsten 2016, og Svevia regner med å være ferdig i slutten av 2017. Turbinene skal reises i 2018.

- Oppdraget er det største hittil for OX2. Det føles meningsfullt å bidra til utbygging av fornybar energi. Prosjektets geografiske plassering er gunstig og det kommer til å bli en fin og velplassert vindkraftpark, sier prosjektleder i Svevia, Dan Hellenberg.

Godt fornøyd med Svevia

Parken får en effekt på 112 MW og skal produsere 370 GWh per år.

- OX2 har brukt Svevia på flere vindenergiprosjekter i Sverige. Vi er veldig fornøyd med jobben de har gjort. Vi ser frem til å bygge Raskiftet vindkraftpark sammen med selskapet, sier Paul Stormoen, adm. direktør for OX2 Wind.