Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Lønnsforhandlinger innen renovasjon

Ansatte taper både lønn og ansiennitet i tillegg til andre lokalt avtalte goder når renovasjonskontrakter legges ut på anbud, sier forbundssekretær i NTF, Ole Einar Adamsrød.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Torsdag 16. juni 2016 starter lønnsforhandlingene på miljøavtalen med Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) på den ene siden og NHO Transport/Norsk Industri på andre siden. Forhandlingene skal være avsluttet fredag 17. juni, hvis partene ikke kommer til enighet vil meklingsmannens bistand være nødvendig.

Avtalen har ikke hatt sentral lønnsøkning siden 2014, skriver NTF i en pressemelding. NTFs bransjeråd forventer derfor en vesentlig økning av minstelønnssatsen for at avtalen ikke skal bli «hengende etter» i forhold til lønnsutviklingen i samfunnet.

Tidspunkt for innslag for skifttillegg, samt økning av ubekvemstillegg er også krav som er viktig for bransjen, samt å få inn et nytt fagbrev.

- Det er også viktig for bransjen å få inn tekst som sikrer ansattes rettigheter når renovasjonskontrakter legges ut på anbud. Ansatte taper både lønn og ansiennitet i tillegg til andre lokalt avtalte goder ved anbud, sier forhandlingsleder og forbundssekretær i NTF, Ole Einar Adamsrød.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS