MinilasterenSherpa 100 med skuffe. Alle
MinilasterenSherpa 100 med skuffe. Alle

- Tungt manuelt arbeid hører fortiden til

Det mener i hvert fall Dia Proff Norge AS som lanserer Sherpa minilastere i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Dia Proff Norge AS og Hanenberg Materieel VB har inngått avtale om import av Sherpa minilastere til Norge.

Sherpa kommer med flere varianter innenfor modellene100, 150, 200 og 300. Motorvarianter kommer med diesel, bensin og elektrisitet som effektkilde. Felles for alle modellene er hydraulisk tilkobling og at det finnes et meget stort utvalg med utstyr og verktøy som kan kobles på maskinene.

Dia Proff Norge AS har 1000 kvadratmeter lager, kontor og eget serviceverksted på Skytta i Nittedal kommune, Akershus. Bedriften, som i dag har sju ansatte, ble startet i 1999 med import av diamantverktøy og maskiner.

_J1U5632.jpg Sherpa 100 EHC er batteridrevet og fjernstyrt. Foto: Hanenberg Materieel VB.

DSC02211.JPGPigging er en av mange oppgaver Sherpa 100 kan utføre. Her er den batteridrevne Eco-versjonen i aksjon. Foto: Hanenberg Materieel VBElektriske modeller

Sherpa 100 kan konfigureres så smalt som 76 centimeter, noe som betyr at den kommer seg gjennom normale døråpninger og kan utføre oppgaver på svært trange plasser. Maskinen er «skid-styrt» - styring ved at hjulene på høyre og venstre side opereres uavheng av hverandre.

Maskinen veier 720 kg og kan dermed også fraktes i de fleste personheiser.  At den i tillegg kommer i helelektrisk utgaver gir mange mulighet for innendørs arbeid, både med tanke på at det er null utslipp, men også siden de elektriske versjonene er stillegående.

Den elektriske utgaven har en driftstid på 7 timer og har mulighet for trådløs fjernkontroll. Tungt manuelt arbeid hører fortiden til med en Sherpa, ifølge importøren, og er «en god investering som sørger for en produktiv og god helsemessig fremtid for de ansatte».

 

Sherpa 300 er den største minilasteren til den nederlandske produsenten, Hanenberg Materieel BV.
Sherpa 300 er den største minilasteren til den nederlandske produsenten, Hanenberg Materieel BV.