Stena Recyclings Sennebogen 821E (25 tonn) har en rekkevidde på 11 meter.

«Grønningene» i avfallsbransjen

FET (AT.no): Volvo Maskin AS leverer stadig flere grønne Sennebogen-maskiner til avfallsbransjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

FET: Volvo Maskin AS har siden årsskiftet 2013/2014 solgt tyske Sennebogens avfalls- og materialhåndteringsmaskiner. Til nå har Volvo solgt et 20-talls maskiner. Blant dem er 25-tonneren 821E som ble levert til Stena Recycling i begynnelsen av juni.

Det var på Bauma i 2013 Volvo Maskin inngikk avtale om markeds- og salgsansvar for Sennebogens «Grønne linje» som omfatter maskiner til avfall/gjenvinning, riving, tømmer-/trelastindustrien og gruvesektoren. IMB Maskiner AS på Lillestrøm som har vært Sennebogens representant i mange år, har salgsansvaret for den tyske produsentens kransegment og havnemaskiner (bulkhåndtering).

20-30 tonn

Sennebogen-maskinene Volvo har levert, er 20-30 tonns hjulmaskiner for avfalls-gjenvinningsbransjen. I det tonnsjiktet er også Stenas nye 821E som veier ca. 25 tonn. Maskinen er satt i drift på selskapets anlegg på Ausenfjellet Industriområde i Fet kommune (Romerike) hvor det årlig ankommer ca. 100.000 tonn ulike avfallstyper. Sennebogen-nykommeren er satt i drift på seksjonen for papir/trevirke og «øvrig avfall».

11 meters rekkevidde

25-tonneren er utstyrt med langt aggregat og rekkevidde på 11 m. I stikkespissen sitter en Demarec DRG17 sorteringsgrabb/-klype med volum på 500 liter. Førerhytta med hev/senk kan heises 4,9 m til værs (4,7 m øyehøyde/fører), og herfra har maskinføreren prima sikt gjennom store vinduer (sikkerhetsglass i frontruten). Hjulmaskinen på punkteringssikre dekk er spakstyrt, her er altså intet ratt. Setet i førerstolen har avkjølingssystem (standard), og maskinen har to kameraer, et bakmontert og et på høyre side.

Hjulmaskinens fire støttelabber kan justeres individuelt. Stenas nye Sennebogen henter krefter fra en Cummins-motor på 130 hk.

Gode tilbakemeldinger

– Vi har gitt oss litt tid med innføringen av Sennebogen-maskinene i markedet, og vi er godt fornøyd med salget av et 20-talls maskiner på halvannet år. Vi har levert maskiner over hele kongeriket, og tilbakemeldingene fra kundene er svært positive. Sennebogen-maskinene holder god, velkjent tysk kvalitet, og med vår styrke i et landsdekkende og svært dyktig servicekorps, ser vi lyst på fremtiden for våre Sennebogen-maskiner, sier salgssjef Knut Grepperud i Volvo Maskin AS.

Powered by Labrador CMS