Lars Reitan, daglig leder i Svevia Norge, er godt fornøyd med å ha en 15-års-kontrakt med Hæhre Entreprenør på drift og vedlikehold av veier.
Lars Reitan, daglig leder i Svevia Norge, er godt fornøyd med å ha en 15-års-kontrakt med Hæhre Entreprenør på drift og vedlikehold av veier.

Svevia med Hæhre-kontrakt

Svevia Norge AS skal på oppdrag fra Hæhre Entreprenør drifte og vedlikeholde E6 og E12 gjennom Mo i Rana de neste 15 årene.

Publisert Sist oppdatert

Svevia skal ha ansvar for drift- og vedlikeholdsdelen i den nye kontraktsformen «Utviklingskontrakt» som omfatter både prosjektering av ny E6, bygging, samt drift og vedlikehold.

Oppdraget omfatter totalt 183 km vei, med Mo i Rana som knutepunkt. Kontrakten strekker seg over 15 år.

- For at alt skal fungere for mennesker, bedrifter og andre virksomheter må veiene være sikre og fremkommelige. Vi vet at vi kan tilby den servicen som kreves, sier Lars Reitan, som er daglig leder for Svevia Norge AS, i en pressemelding.

Svevia Norge AS har siden oppstarten i 2011 «regnet hjem» flere drift- og vedlikeholdskontrakter for Statens vegvesen.

– Det er mye spennende i det norske markedet, og det blir interessant å prøve ut denne nye kontraktsformen «utviklingskontrakt». Denne kontrakten gir Svevia en langsiktig plattform. Det skaper trygghet for oss, og gir oss gode forutsetninger for å fortsette å vokse på drift- og vedlikeholdsmarkedet i Norge, sier Reitan.