Nasta-Jannike gjør «alt» for de tre stjerneforfatterne. Her som paraplyholder under fotoshooten sammen med selveste Hitachoo.
Nasta-Jannike gjør «alt» for de tre stjerneforfatterne. Her som paraplyholder under fotoshooten sammen med selveste Hitachoo.

Møt kranglefantene bak Hitachoo

- Kan du få med deg at jeg slo Ole Martin på gravemaskinsimulatoren, gliser Pekka Lundefaret og ser på broren, mens medforfatter Øyvind «Vinni» Sauvik gjemmer hodet i hendene.

Publisert Sist oppdatert

De tre står bak barneboken om gravemaskinen Hitachoo, som er en oppfølger til suksessen om rallybilen Johnny Virker. På Vei og Anlegg signerer de bøkene hver dag på Hitachi-importør Nastas stand.

Humøret og småkranglinga dem imellom er det ingen ting å si på, mens bokkjøper etter bokkjøper kommer for å få signert boka.

For Vinni er det første gang han er på en anleggsmesse.

- Men jeg har reist rundt i hele Norge og sett mye, så det er ingenting som overrasker meg – selv ikke her, gliser han.

- Belastet

Ole Martin og Pekka Lundefaret derimot kjenner litt til bransjen fra før.

- Vi har vært belastet med en bestefar som var lastebilsjåfør, så vi har vært borti sånt før, sier Ole Martin.

- Med trykk på belastet, smeller det fra Vinni.

Leserne ønsket gravemaskin

Samarbeidet mellom forfatterne og Nasta om Hitachoo kom i stand etter at det ble et ønske fra flere lesere om en ny bok om Johnny Virker, samtidig som mange av leserne også var interessert i gravemaskiner. Etter hvert falt valget på Nasta som samarbeidspartner.

- Vi er dødsimponerte av den jobben Nasta og Jannike (Hansen) har gjort. Du merker fort hva slags bedrift du har med å gjøre, og fra Nasta sin side har det vært helt rått. Ting har bare gått av seg selv, sier Ole Martin.

- Kult å jobbe i Nasta

Markedsansvarlig hos Nasta, Jannike Hansen, har vært involvert i prosjektet. På standen på Vei og Anlegg får de mye besøk av folk som vil møte de tre forfatterne og få boka signert. Men for Jannike gir boka en annen effekt som kanskje er viktigere.

- Det er god intern markedsføring. Det blir litt kult å jobbe i Nasta, sier hun.

Nasta har også bygget om en minigraver til selve Hitachoo. Den står også utstilt på Nasta-standen.

Powered by Labrador CMS