Tildelt veidrift-kontrakter verdt 664 mill. kroner

Med tildelingen av veidrift-kontrakten på Voss er Lemminkäinen, ifølge selskapet selv, nå landets tredje største veidriftentreprenør for Statens vegvesen.

Publisert Sist oppdatert

Lemminkäinen har så langt i år vunnet veidriftkontrakter til en verdi av 664 mill. kroner.

- Da veidrift ble etablert som en egen divisjon ved nyttår, representerte det en kraftsamling om drift og vedlikehold i selskapet. Vi ville samle kompetanse og ressurser i en egen enhet for å øke fokus og oppmerksomhet på forretningsområdet, sier divisjonsdirektør Frank Mathillas.

Fra før hadde divisjonen veidriftkontrakter for SVV i Arendal Indre, Nordhordland, Dalane og Tromsø. Målet for denne sesongen var å regne på 12-13 kontrakter, og vinne to eller tre nye.

Reserve på over milliarden

- Etter vellykket kalkulasjon og målrettet anbudsarbeid er målet nådd, med tilslaget på drift- og vedlikeholdskontraktene på Senja, i Hammerfest og nå sist på Voss. Dessverre fikk vi ikke fornyet Arendal Indre-kontrakten. Hittil i 2014 har vi imidlertid vunnet veidriftkontrakter til en verdi av 664 mill. kroner og har nå en ordrereserve på 1,2 mrd, og det er vi godt fornøyd med, sier Mathillas.

Han mener flere veidriftkontrakter vil gi synergier i kombinasjon med Lemminkäinens øvrige forretningsområder og avdelinger.

- Dette er et viktig element. Voss-kontrakten vil for eksempel gi gode synergieffekter mot vår tilstøtende veidriftkontrakt i Nordhordland, samt asfaltavdelingen i Bergen og anleggsdivisjonen. Etter hvert som vi får flere veidriftkontrakter vil disse synergiene også gjøre seg gjeldende flere steder i landet, sier Mathillas.

- Nå begynner jobben

Han er klar på at det er når kontraktene er vunnet den virkelige jobben begynner.

- Divisjonsorganiseringen vil være en styrke også i denne fasen. Vi kan bygge en helt annen struktur og organisering av leveransene. Jeg er overbevist om at det vil få positiv innvirkning på kvaliteten. Vi gleder oss til å levere fremkommelighet, trygghet og trivsel på veien til alle trafikantene i områdene vi har ansvar for.