Prosjektleder Marius Lindgaard og maskinfører Alexander Eriksen i Lofoten-entreprenøren Magnussen & Sønn AS har stått for grunn- og betongarbeidene på AquaGens nyanlegg i Steigen.
Prosjektleder Marius Lindgaard og maskinfører Alexander Eriksen i Lofoten-entreprenøren Magnussen & Sønn AS har stått for grunn- og betongarbeidene på AquaGens nyanlegg i Steigen.

Thore Magnussen leverer varene

I et års tid har Thore Magnussen & Sønn AS hatt en sentral rolle i oppbyggingen av AquaGen i Steigen i Nordland, verdens ledende leverandør av lakserogn.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er her for å levere, sier anleggsleder Marius Lindgaard.

I likhet med sine 50 kolleger i maskinentreprenør-selskapet med verksted, lager, kontor/administrasjonslokale på Limstrand, ca. 3 mil fra Leknes, har han en godt befestet yrkesstolthet.

Solid grunnarbeid

Forat verdens mest moderne stamfiskanlegg skal reise seg, må blant annet kaia dimensjoneres for tankbiler på opptil 20 tonn, fjell må sprenges bort, platået skal løftes og innkjøring må endres.

Thore Magnussen & Sønn AS har utført grunn- og betongarbeider i et års tid nå. Det har vært sprenging av fjell, utskifting av masse, legging av rør og forskjellig slags betongarbeid.

Marius Lindgaard forteller at AquaGen-prosjektet i Steigen er maskinentreprenør-selskapets mest omfattende betongjobb noensinne.

- I snitt har syv-åtte mann vært i daglig arbeid. I de mest hektiske periodene har vi vært 17-18 mann i aktivitet, forteller Lindgaard.

Venter på våren

Når grunn- og betongarbeidet er ferdig til jul, blir det å vente på våren. Da skal Lindgaard & Co ta fatt på asfaltleggingen av det ca. 6000 m2 store utearealet rundt AquaGens nybygg.

- Thore Magnussen & Sønn AS har eget asfaltlag med utlegger. Så denne utfordringen tar vi på strak arm, sier Lindgaard.

Han representerer et av Lofotens største maskin-entreprenørfirma med 50 ansatte og en årsomsetning på ca. 100 mill. kroner. Thore Magnussen & Sønn AS ble startet i 1960 av Thore Magnussen. I 1984 kom Ørjan Magnussen med i driften og er idag hovedaksjonær og daglig leder av selskapet. I 2007 kom Marius Lindgaard også inn på eiersiden. Konsernet består idag av T. Magnussen Holding AS, Magnussen AS, Thore Magnussen & Sønn AS og Magnussen Eiendom AS.