Representanter for Lekang Maskin AS og forhandlerne samlet utenfor det flunkende nye produksjodnsanlegget til Cummins Filtration like utenfor Izmir i Tyrkia.
Representanter for Lekang Maskin AS og forhandlerne samlet utenfor det flunkende nye produksjodnsanlegget til Cummins Filtration like utenfor Izmir i Tyrkia.

Jo da, filtre er absolutt spennende

Lekang Maskin AS har nettopp nå forhandlertur til den flunkende nye filterfabrikken til Cummins Filtration like utenfor Izmir i Tyrkia. AT.no er med som observatør.

Publisert Sist oppdatert

Filter høres kanskje ut som en lite spennende produktgruppe, men enten det nå dreier seg om luft-, drivstoff- eller oljefiltre, er det snakk om produkter som er vitale for å holde enhver forbrenningsmotor igang. De kommende ekstremt strenge avgassbestemmelsene for både biler og anleggsmaskiner setter enda strengere krav til filtrene enn tidligere.

For eksempel en Euro 6-motor arbeider med så små toleranser og høyt innsprøytningstykk at selv ørsmå partikler og ikke minst vann i drivstoffet kan føre til alvorlige motorproblemer. Cummins er verdens største frittstående produsent av dieselmotorer og har selvsag førsteklasses kjennskap til betydningen av filtre som kan fjerne alt som ikke har noe i en motor å gjøre. Filtermerket til Cummins har produktnavnet Fleetguard. Kombinasjonen av enda strengere avgasskrav og det faktum at dieselkvaliteten ikke har blitt bedre de senere årene, heller tvert imot, har resultert i at vi får se enda mer avanserte Fleetguard-filtre i tiden som kommer.

Les mer om dette i novemberutgaven av Anlegg&Transport.