Flip-flow med bananform

Mineralteknikk AS i Sandnes lanserer nå Gladiator sikt i Skandinavia.

Publisert Sist oppdatert

Sikting av naturmasser og fine materialer kan være vanskelig med tradisjonelle frittsvingende eller lineære siktemaskiner. Tidligere har såkalte banansikter, som er frittsvingende sikter med bananform vært populære. Men problemet kan være å få god nok rensikting og høy kapasitet.

Flip-flow med bananform

Flip-flow prinsippet med strekk av duk med stor hastighet er kjent, og har vært på markedet i mange år. Noen maskiner jobber fritt med et strekk fra 3-11mm, og andre overstrekker duken. Gladiatorsikten overstrekker duken, og gir den en akselerasjon på 50G, noe som forebygger groing av masser på siktedukene, samt at massene får lufte seg og snu på seg.

- Når vi nå samtidig gir denne typen maskin bananform, har vi greid å oppnå det vi ønsker, sier daglig leder Arne Kenneth Øvstebø.

- Bananformen gjør at massen akselererer ved påmating og på tredje del av maskinen er siktedekket flatere og massen stopper opp, og får tid å rensiktes skikkelig. Dette gjør at vi får mye større kapasitet og bedre rensikting av materialene.

Enkel oppbygning

Gladiatorsiktene er enkelt oppbygde av få deler. Og myke spiralfjærer skal gjøre at sikten skal få lave dynamiske påkjenninger. Dette skal gi lang levetid og lite vedlikehold. Gladiatorsiktene kan leveres i flere størrelser fra 1250x4000mm opp til 3000x9000mm. Gladiatorsiktene er levert over hele verden siden 2001.

Mineralteknikk AS har lenge vært på jakt etter leverandører med erfaring innen dette området, og har nå tett samarbeid med ingeniører i Østerrike på dette området. Ingeniørene har lang erfaring med levering av anlegg i Norge og kan vise til blant annet anlegget til LKAB i Narvik, sikteanlegg for kull i Svea-gruven og knuse- og sikteanlegg hos Norstone Tau.

Nytt firma med erfaring

- Mineralteknikk AS er et nyetablert firma, men vi har over 15 års erfaring fra bransjen. Vi blir enda mer aktuelle for våre kunder når vi nå kan levere spesialprodukter til massehåndtering i Norge, sier Øystebø.

Hovedkontoret ligger i Sandnes, og i tillegg har selskapet forhandlere og samarbeidspartnere både i inn- og utland.