Det er elektroarbeidere som ennå ikke har fått all lønn etter elektrojobben på Hardangerbrua etter entreprenør-konkursen høsten 2013.
Det er elektroarbeidere som ennå ikke har fått all lønn etter elektrojobben på Hardangerbrua etter entreprenør-konkursen høsten 2013.

Ber om lønn fra konkursbo

Statens vegvesen har purret konkursbo om utbetaling av lønn til elektromontører på Hardangerbrua for 2013.

Publisert Sist oppdatert

Det er et dansk advokatselskap som utfører oppgavene for konkursboet etter at elektroentreprenøren på prosjektet, KB Electrotech, gikk konkurs høsten 2013.

Entreprenøren brukte en underentreprenør med polske arbeidere. Disse har etterlyst utbetaling av lønn fra arbeidsgiver.

«Hurtigst mulig»

Statens vegvesen tok som byggherre for Hardangerbrua opp spørsmålet om restlønn til arbeiderne i vinter. Svaret fra konkursbuet var at de skulle gå gjennom arbeidslister for arbeiderne som grunnlag for etterbetaling av utestående lønn.

 

I en purring fra Statens vegvesen 8. juni svarer bostyret at gjennomgangen av arbeidslistene skulle avsluttes «hurtigst mulig».
I et nytt purrebrev denne uken ber byggherren om at konkursboet presiserer hva de mener med «hurtigst mulig».

Vilkår etter boka

Statens vegvesen har holdt igjen midler til elektroentreprenøren på grunn av uenighet om godtgjøringen til de polske mannskapene. Men Statens vegvesen kan ikke betale dette beløpet direkte til arbeiderne, og treng dokumentasjon fra konkursboet på at de har betalt lønn før pengene overføres til boet.

 

Statens vegvesen skriver på nett at de er svært opptatt av at alle som arbeider på etatens prosjekter har arbeidsvilkår som er i samsvar med gjeldende regelverk, samtidig med at HMS-hensyn blir ivaretatt på en god måte.

Dermed blir det ingen betaling før arbeiderne har fått lønn.