Frps Bård Hoksrud (t.v.) inviterer de rød-grønne til veidugnad. Her sammen med kollega i Stortingets transportkomite, SVs Hallgeir Langeland.
Frps Bård Hoksrud (t.v.) inviterer de rød-grønne til veidugnad. Her sammen med kollega i Stortingets transportkomite, SVs Hallgeir Langeland.

Bård Hoksrud sabler ned Høyres OPS-modell

Transportkomitéens nestleder Bård Hoksrud (Frp) fraråder veibygging med OPS og inviterer de rød-grønne til samarbeid.

Publisert Sist oppdatert

- OPS er en elendig måte å finansiere veibygging på. I stedet for at utbyggeren tar opp dyre lån for å bygge vei, bør staten sette av pengene som trengs, sier Hoksrud til Klassekampen som i en artikkelserie har satt søkelyset på offentlig-privat samarbeid (OPS).

Bortkastede penger

Hoksrud, som er andre nestleder i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité, mener Høyres løsning for raskere veibygging er bortkastede penger. I stedet for at private selskaper tar opp lån, mener han at staten bør sørge for finansiering fra dag én.

Inviterer rød-grønne

Frp inviterer den rød-grønne grasrota på veidugnad for å øke tempoet på asfaltering.

Finanspolitisk talsmann Ketil Solvik-Olsen i Frp betegner Høyres finansieringsmodell som meningsløs.

Selvskryt

- Den eneste grunnen til at Høyre velger OPS-modellen, er at de kan skryte av å bygge mer vei uten å bryte handlingsregelen, sier Solvik-Olsen som mener at presset blir det samme om det er oljepenger eller lån fra utlandet som brukes til å bygge veier.

Ap-topp Tore Sandvik er en forkjemper for en ny finansieringsform, og at hans parti går bort fra OPS-tanken.