Veidekke har kjøpt Båsum Boring

Dette gir Veidekke og datterselskapet Kynningsrud Fundamentering 60 nye ansatte med på laget.

Publisert Sist oppdatert

Veidekkes heleide datterselskap Kynningsrud Fundamentering har inngått endelig avtale om å kjøpe 70 % av aksjene i Båsum Boring AS og Båsum Boring Trøndelag AS.

- Kjøpet styrker oss innen energi- og miljøløsninger, og det tilfører oss nye tjenester på anleggs­markedet, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

150 millioner kroner

Båsum Boring har siden starten i 1952 bygget seg opp til å bli store i Norge innen boretjenester for energi-/vannbrønner, fundamentering, gjennomboring samt utblokking og rehabilitering av rør uten graving.

Selskapet har en årlig omsetning på ca. 150 millioner kroner med 52 ansatte på Krøderen og åtte i søsterselskapet i Trøndelag.

- Når Båsum Boring nå blir en del av Kynningsrud Fundamentering og Veidekke, får vi sammen muskler til å være med og kjempe om stadig større oppdrag på det norske anleggsmarkedet. Dette er også viktig for å utvikle vår virksomhet videre, sier daglig leder Trond Båsum i Båsum Boring AS.

Overtagelse 15. november

Daglig leder Erling Omre i Kynningsrud Fundamentering AS ser muligheter ved oppkjøpet:

- Båsum Boring vil tilføre oss nye forretningsområder og styrke vår gjennomføringsevne og konkurransekraft. Dette er et svært solid selskap med et godt omdømme som vi gleder oss til å få med på laget, sa han da kjøpsprosessen ble kjent 16. juni.

Overtagelsen skjedde med virkning fra 15. november. Kjøpesummen utgjør 73,5 millioner kroner.