Får informasjon: NLF-direktør Geir A. Mo viser frem Kjettingguiden som deles ut til alle yrkessjåfører som er innom kontrollplassene. (Foto: Stein Inge Stølen)

Kjettingbruk-rådgiveren

Norges Lastebileier-Forbund (NLF) fortsetter informasjonsarbeidet om kjettingbruk de kommende dagene over hele landet.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

I går ble Kjettingdagen markert på utvalgte kontrollplasser over hele landet. Informasjon rundt korrekt bruk av vinterutstyr ble gitt til alle lastebilsjåfører som var innom.

Ved hjelp av NLFs landsdekkende apparat ble det i går iverksatt en omfattende dugnad for å gjøre vintervegene enda sikrere. Tidspunktet kunne ikke vært bedre, siden det første snøfallet satte sitt preg på store deler av landet denne uken.

NLF-direktør Geir A. Mo deltok selv på aksjonen og delte ut informasjonsskriv til alle lastebilsjåfører som var innom kontrollplassen på Taraldrud, heter det på Lastebil.nos sider.

– De siste årene har vi sett en svært positiv trend når det kommer til bruk av lovpålagt vinterutstyr. Likevel er vi ikke helt i mål: Fortsatt er det mange som vegrer seg for å legge på kjetting når de kanskje helst burde ha gjort det. Vi håper at dette initiativet kan bidra til å heve kompetansen enda noen hakk, sier han.

Gode resultater

Under snøfallet denne uken ble det gjennomført et betydelig antall tungbilkontroller av Statens vegvesen med fokus på dekk og kjetting. Der var resultatene stort sett svært positive, med færre kjøreforbud enn man er vant til fra foregående år.

– Økningen i kontrollvirksomheten knyttet til vinterutstyr på tunge kjøretøy har utvilsomt bidratt til å styrke trafikksikkerheten på norske vinterveger. Antall gebyr og bruksforbud har minket betraktelig, og signalene så langt er positive for denne sesongen. Samtidig skal vi gjøre alt vi kan for å sikre at både ulykkestallene og kontrolltallene får en positiv utvikling også i år, avslutter NLF-direktøren.

Powered by Labrador CMS